Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 13:21 2 718 2

С колко поскъпнаха жилищата на „романтичните“ улици

  • великобритания-
  • улици-
  • романтика-
  • имена-
  • жилища-
  • поскъпване

Увеличението във Великобритания достига до 55% на годишна база

С колко поскъпнаха жилищата на „романтичните“ улици - 1
Снимка: Shutterstock

Платформата за недвижими имоти Boomin анализира броят на завършените продажби на жилища, разположени на улици с „романтични“ имена. Улиците включват думите: любов, Валентин, сърце, стрела, сладка, роза, цвете и целуни ме.

През изминалата година на улици с подобни имена са продадени 2494 имота в цяла Великобритания. Данните сочат, че жилищата, разположени на тези улици, се продават средно за 397 000 USD. Това е с 4% над средния показател за Англия и Уелс. Максималният ръст е 20% спрямо миналата година.

Най-много са поскъпнали имотите на улиците, чието име съдържа думата „любов“. През миналата година такива обекти са стрували средно 471 570 USD, което е с 29% повече от средната стойност за страната. Цената им за година се е увеличила с 22%. На тези улици през 2021 г. са купени 306 жилищни обекта.

Улици с име „цвете“ в името си, като например „Флауерс Хил“ в Редингтън или „Флауърс авеню“ в Нотингам, също са били много популярни сред купувачите. Придобити са 57 имота при средна цена от 449 270 USD, което е с 33% повече спрямо година по-рано.

На улици с име, което съдържа думата „Валентин“ средната стойност на продадените жилища е 439 140 USD, а с думата „сладка“ – 420 220 USD. Най-силно обаче са поскъпнали имотите на улици, в чието име има думата „сърце“ – 55% за година. Сред тях са Goodheart Way в Лестър или Heartwood Close в Ливърпул.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧЕКМЕДЖЕ

    2 3 Отговор
    Тук идва въпроса - За колко мис Бикини Борислава е закупила имота в Барселона и после за колко го е продала ? По разликата в цените ще разберем с колко всъщност са поскъпнали къщите ? Намерете я и я питайте де ! Госпожа Йовчива нали е жива ? Не може да е неоткриваема тогава !
  • 2 Олят О тялО

    2 3 Отговор
    Вече 2-ри ден се вихри скандала БАРСЕЛОНА ГЕЙТ , а нашия любим сайт и дума не обелва за него ? Нали не сте слуги на ТИКВАТА ? Нали сте смели ? Нали обичате истината ? Нали се борите за ПЛУРАЛИЗЪМ ?