Last news in Fakti

31 Март, 2022 07:21 4 765 2

Продават на търг имот частна държавна собственост

  • правителство-
  • решение-
  • сгради-
  • имоти-
  • промяна-
  • статут

Сградите са негодни за обитаване

Продават на търг имот частна държавна собственост - 1
Снимка: БГНЕС

С решение на правителството Българската телеграфна агенция /БТА/ получава за управление част от имот - публична държавна собственост в гр. Търговище. Той се намира на ул. „Стефан Караджа“ № 2 и е с площ 41,60 кв. м, разположен на първия етаж в четириетажна административна сграда. Имотът е необходим на БТА, за да развива своята информационна дейност в региона.

С друго решение на правителството община Смядово получи държавен имот в гр. Смядово с площ 5830 кв. м и построените в него сгради. В имота ще бъде изградена материално-техническа база за съхранение, техническо обслужване и ремонт на специализирани леко и тежкотоварни превозни средства, собственост на общината.

Министерският съвет възложи на Агенцията за публичните предприятия и контрол да извърши приватизация чрез електронен търг на имот - частна държавна собственост. Поземленият имот, с площ от 10 996 кв. м и построени в него седем сгради, се намира в гр. София, район „Надежда“, ул. „Илиянско шосе“ № 12. Приватизацията е по предложение на областния управител на област София, в чието управление е имотът. Сградите в имота са в лошо състояние и са негодни за предоставяне на ведомства за задоволяване на административните им нужди.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зззз

    5 0 Отговор
    Интересното за имота на илиянско шосе ,че са стари ,негодни сгради,а кой ги е оставил така ,все още продължават да продават ,все още има какво.
  • 2 веднага

    9 0 Отговор
    някой лорер ще го прилапа