Last news in Fakti

31 Март, 2022 09:21 2 868 11

В кой град колко голямо жилище може да си купите за 1 млн. USD

  • knight frank-
  • жилища-
  • цени

Отговорът дава анализ на консултантската компания Knight Frank

В кой град колко голямо жилище може да си купите за 1 млн. USD - 1
Снимка: Shutterstock

Разполагате с 1 млн. USD. Една от най-честите инвестиции, които бихте направили е да купите жилище. Колко голямо обаче може да е то? Отговорът не е еднозначен. Това зависи изключително и само от местоположението на жилището.

В Монако срещу сумата от 1 млн. USD може да се купят едва 15 кв.м жилищна площ. В Хонг Конг – 21 кв.м, а в Лондон – 33 кв.м. Най-големи жилища срещу въпросната сума се продават в Сао Пауло – 256 кв.м и Кейп Таун – 220 кв.м. Както и в Дубай и Мумбай, съответно 137 кв.м и 108 кв.м.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нмз

    25 3 Отговор
    И за какво го пишете това?
    Единственият начин българин да изкара и дори спести 1 750 000 лв е ако краде, получава подкупи или върши престъпления и то трябва да го прави в едри мащаби.
    Освен ако курса не стане 1000 $ за 1 лев.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 123456

    20 5 Отговор
    Става дума за стандарт и покупателна способност . Вземайки впредвид този показател , жилищата в България не просто са скъпи , те са невероятно скъпи и надценени около два пъти . Но какво ли разбирам аз .....

    Коментиран от #11

  • 4 леле КАКО

    18 2 Отговор
    Нищо пари за човека от Банкя и неговите чекмеджета ! Пък ако миската или плеймейтката му задоволи мераците , става и още по-щедър !
  • 5 припок

    16 0 Отговор
    Гола вода, можеше не само да преписвате ненужни статии, но да вложите малко креативност , поне в един български град да кажете какво може да се купи, да не говорим че тази преписана статия е от преди 3 месеца а за това време цените на имотите се променят понякога драстично
  • 6 Николай,

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Николай":

    дайте пример за такава специалност!
  • 7 странно

    9 0 Отговор
    Четете ли си статиите? Най-евтините жилища за 1 милион долара били в Сао Паулу 256 кв.м.? В София грам няма жилища над 300кв.м. с цена под 200 000 евро даже? Отварям порталите за имоти и, о чудо, пълно е. Кой знае още колко столици са изпуснати така.
  • 8 unknom

    7 0 Отговор
    Да не гледаме по малките градове. Може за толкова пари цял жилищен блок да се купи.
  • 9 Знаещ

    9 1 Отговор
    В Мадрид в среден клас квартал жилищата са по 2000евро на квадрат. Сто квадрата струва 200к евро, не един милион. Отваряте idealista .ком и проверявате.
  • 10 Печалбаров след 30

    4 2 Отговор
    Само в България може да си купиш имот с цел инвестиция и да го избиеш за средно 28-30 години наем. Що се отнася до статията, който поне малко е инвестирал в чужбина знае че статията е фишинг!
  • 11 Докато

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "123456":

    Дават кредити безразборно, цените ще се покачват още повече!