Last news in Fakti

20 Май, 2013 16:34 13 306 2

Нова мода при имотните измами

  • саниране-
  • измама-
  • имоти

През последните месеци активно се заговори за саниране на сгради. Поводът не е само затоплянето и подходящото време да изолирате жилището си, но и нашумялата напоследък Оперативна програма за саниране на сгради.

Оказва се, обаче че санирането може да бъде добър претекст за измама. Подобни престъпни деяния са зачестили, отчитат от ОДМВР-Сливен. „Измамите не са само по телефона. Не се доверявайте на хора, които не познавате. Ако ви спрат на улицата, позвънят на вратата или ви посрещнат пред входа непознати хора и ви предложат: 

- Безумно изгодна сделка срещу вашите пари;
- Да ви ремонтират и ли санират жилището
;
- Да ви включат в европроект, от който ще спечелите много.

Трябва да знаете, че се опитват да ви измамят”, предупреждават от полицията. От там обясняват, че хора облечени в работно облекло и предвижващи се с товарен автобус. Единият белег, по който могат да се разпознаят е, че предлагат цени много по-ниски от пазарните, съобщават от полицията, цитирани от Sliven.net. След като дадете парите, мнимите работници залепват няколко плоскости и обясняват, че се налага да отидат да завършат друг обект и повече не се връщат. Единственият начин да се предпазите от подобни измами е да не давате предварително пари, дори и при подписване на договор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vladimir Yosifov

    1 0 Отговор
    Докато Андрешко е национален герой ще бъде така !!!
  • 2 мария спасова

    1 0 Отговор
    Вярно ,в България простолюдието в момента е най вървежната класа.