Last news in Fakti

13 Април, 2022 17:21 1 354 2

Още пари за ремонт на тези сгради

  • общежития-
  • ремонт-
  • пари-
  • правителство-
  • студенти

Правителството отпусна 10 млн. лв. за ремонт на студентски общежития

Още пари за ремонт на тези сгради - 1
Снимка: БГНЕС

Кабинетът одобри допълнителни 10 млн. лева за саниране, ремонт и обзавеждане на студентски общежития. Средствата се отпускат по бюджета' на Министерството на образованието и науката за 2022 г.

През месец септември 2020 г. правителството предостави 66 млн. лева за ремонта на студентски общежития. През 2020 г. за целта бяха усвоени 700 000 лв., а през 2021 г. -26 152 209 лева.

С ремонтите ще бъдат подобрени социално-битовите условия на студентите - ще се инвестира в енергийната ефективност на сградите и ще се осигури съвременна среда за подготовка. Това ще подобри качеството на висшето образование и ще стимулира интереса на студентите към обучението.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    1 1 Отговор
    Една студентка дойде да се оплаче на Агора България че платила 300 лв ток.
  • 2 Ооо

    0 0 Отговор
    До къде стигнахме - качеството на образованието щяло да се повиши след ремонта на общежитията!
    Предлагам да се отдели място за нова дискотека и кафе, така ще вдигнем още повече качеството!