21 Февруари, 2003 00:00 908 0

Стоичков е съсобственик само на парцел в Бояна

  • стоичков-
  • данъчните-
  • задълженията
, Данъчните задължения на Стоичков са от 1998 г. до днесСагата около издължаването на Христо Стоичков пред държавата продължава. През изминалата седмица стана ясно, че официално на името на световния футболист има само един парцел в Бояна и той е разделен между Стоичков и съпругата му. На него е построена малка, но доста луксозна за българските представи къща. Данъчните обаче я имат само на снимка, след проверка на място. Къщата не фигурира в кадастъра и в регулационния план на община “Витоша”. В момента се издирва нотариалният акт и разрешителното за строеж. Не е изключено да няма такова, ако тя е незаконно построена.
Данъчните инспектори са открили имота в процеса на търсене на обезпечителни мерки за борчовете на Стоичков. Дори стойността на половината парцел обаче няма да стигне за покриването на задълженията, е мнението на експерти. В случай, че къщата е прехвърляна, данъчните могат да поискат от съда сделката да бъде обявена за нищожна.
Последният срок, в който Стоичков може да се издължи на държавата, е 24 февруари. Тогава изтича 14-дневния срок след последната покана на данъчните. Ако и тогава няма резултат, те ще направят иск по чл. 255, ал. 1 от НПК и ще търсят наказателна отговорност от футболиста, който в момента работи в САЩ. Текстът предвижда произнасяне на съдия по мярката за обезпечение, конфискация и глоба. Преди това те ще подадат сигнал до гранична полиция, за да му бъде отнет паспортът при завръщане в България. Това едва ли ще стане, тъй като Христо Сотичков е в процес на получаване на “зелена карта” и има определен срок, в който не може да напуска Щатите.
Задълженията на звездата са в размер на 67 580 лв. общо главница и лихви от неплатени данъци върху данък общ доход. Това са налозите върху премии, получени от националния отбор през 1998 г.
Стоичков три пъти е бил уведомяван за задълженията си. Той е отказвал да приеме ревизионния акт, което автоматично му отнема правото да обжалва документа.

Милена БОГДАНОВА
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА