Last news in Fakti

27 Май, 2022 14:37 3 372 4

Продажбите на жилища достигнаха предпандемичните нива

  • испания-
  • жилища-
  • продажби-
  • сделки

Ръст от 37% на сделките в Испания

Продажбите на жилища достигнаха предпандемичните нива - 1
Снимка: Shutterstock

По последни данни на испанската нотариална камара през март 2022 г. в страната са продадени 70 812 къщи и апартаменти. Това е с 16% повече спрямо миналата година и с 37% над нивата от 2019 г. В сравнение с 2020 г., когато пазарът беше блокиран от пандемията, причинена от коронавируса, продажбите са нараснали със 118%.

Продажбите на жилища нараснаха във всички региони с изключение на Мурсия. В същото време най-голям ръст се наблюдава на Канарските (+45%) и Балеарски острови (+21%). В най-популярните дестинации покупателната активност се е увеличила с 23% в Андалусия и с 21% във Валенсия.

Данните показват, че възстановяването на пазара след пандемията не намалява, отчасти поради натрупаното търсене на имоти за продажба в Испания, но също така и високата инфлация и нарастващите лихвени проценти. Това принуждава купувачите да вземат решение, преди да поискат ипотечен заем.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ръст ръст ръст

    9 1 Отговор
    нарастващите лихвени проценти вземат решение, да поискат ипотечен заем
  • 3 Ванко

    8 0 Отговор
    Явно е ,че иглата с която ще се спука този дерижабъл в имотите е много дебела и много остра.И въздуха който ще излезе от дерижабъла ще образува глобално цунами с цените на имотите
  • 4 Ха ха ха

    0 0 Отговор
    Тая журналистка процент ли взема, че пише на тази тема?