28 Май, 2022 08:53 1 255 3

Държавата строи нови детски градини

  • правителство-
  • детски градини-
  • средства-
  • строителство-
  • решение

Правителството отпусна 4 млн. лв.

Държавата строи нови детски градини - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството одобри още 4 069 021 лева за разширяване, ремонт и строеж на изцяло нови детски градини и за разширяване на училища.
Средствата са за 24 проекта, които се изпълняват по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020- 2022 гг.

Средствата ще бъдат преведени на 20 общини - Гърмен, Бургас, Сунгурларе, Велико Търново, Добрич, Ловеч, Троян, Пловдив, Родопи, Кайнарджа, Котел, Твърдица, Ботевград, Елин Пелин, Костинброд, Самоков, Мъглиж, Опан, Стара Загора и Чирпан, както и на Професионалната техническа гимназия във Варна.

Целта на инвестициите е да се намали недостигът на места в детски ясли и градини и да се осигури здравословна среда за отглеждане, възпитание и обучение на деца от тримесечна до тригодишна възраст. Освен това ще се създадат предпоставки за успешното въвеждане на задължителното предучилищно образование на децата, навършили 4 години и за организиране на едносменен режим в училищата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    7 0 Отговор
    БРАВО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО
    ....
    4 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА СТРОЕЖ НА ДЕТСКИ ГРАДИНИ И
    ....
    3500 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ ЗА
    МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ ИНДУСТРИАЛЦИ КАТО КИРО ДОМУСЧИЕВ И МАДЖО
    ....
    ГРИЖА ЗА ВСИЧКИ ОТ СЪРЦЕ :)
  • 2 Мимето форевър

    1 0 Отговор
    Пускайте Мимето да пише за ръстове.
  • 3 Истина

    1 0 Отговор
    Четри милиона едва ще стигнат за една градина нова така че незнам какво ща построят иначе го слушам всяка година от Фъндъкова