28 Май, 2022 10:43 91 830 16

Важна новина за собствениците на земеделски земи

  • земеделска земя-
  • закон-
  • промяна

Променят закона

Важна новина за собствениците на земеделски земи - 1
Снимка: М. Богданова ©

В съответствие с необходимите мерки включени в Пътната карта за изпълнението на осъдителните решения, постановени срещу Република България от Европейския съд по правата на човека Министерският съвет със свое Решение одобри проект на Закон за допълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

В законопроекта са предложени текстове, предвиждащи двугодишен срок от влизане в сила на закона, в който бившите собственици или техни наследници подават заявление за установяване (идентифициране) границите на земеделските имоти, за които правото на възстановяване е признато с влязло в сила решение на общинската служба по земеделие в съществуващи или възстановими стари реални граници или със съдебно решение, като след изтичането на срока правоимащите лица се разполагат служебно от общинската служба по земеделие върху земи, предоставени от общинския поземлен фонд по реда на § 27, ал. 2 от ПЗР на ЗИДЗСПЗЗ (обн., ДВ, бр. 62 от 2010 г.), съобразно с решението за признаване на правото на възстановяване на собствеността в съществуващи или възстановими стари реални граници.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 178 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е

    178 3 Отговор
    ПОВЕЧЕ ОТ ПОХВАЛНО ! Големи далавери и грабежи на земя се извършиха до сега чрез криминални субекти "брокери" , общински служители , нотариуси и куп далавери за милиарди !
  • 2 реш

    176 4 Отговор
    Нищо не разбрах.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    163 3 Отговор
    Аз също нищо не разбрах,но ще проверя.Дали не ги национализират....И без това местните дерибеи от комисиите и общинските служители бая окрадоха земя,отделно още се мъчат да излъжат някой не знаещ,че е собственик да продава......
  • 5 Аз,дали ви е достатъчно?

    193 19 Отговор
    Абе малоумници,земите са върнати в реални граници, от поземлените комисии са издадени скици и сега какво да декларирам- това което го има в поземлените комисии ли? Каква ви е целта- пак ли ще ги национализирате? Ей, не измряха комунистите в България.Все на кражби го влече.
  • 6 СЕЙ ЗЕМЕДЕЛЕЦО

    176 2 Отговор
    Не можеш им следи мисълта на тия журналисти!
    Нищо не се разбира от написаното, но като чуя за номи изменения и допълнения в стари закони и настръхвам! Пак ще накарат хората да търчат по чиновници, да трупат бумаги, да си късат нервите! И всичкото за нечия далавера!
  • 7 Ограбен

    155 3 Отговор
    Някога ще има ли нормална държава!? Поне един от земеделските служителите да е осъден?

    Коментиран от #8

  • 8 Осъден ,това не звучи ли като награда?

    101 6 Отговор

    До коментар #7 от "Ограбен":

    В България със съд нищо не е променено...Има и други закони за въвеждане на справедливост...Нашите бандити-политици от съд не се плащат!Само пълна конфискация на всичко,а съденето след петдесет години!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Истина

    95 4 Отговор
    Някои читатели нищо не са разбрали от статията, то целта е да не се разбира от нормални хора т.с. ще има голяма кра.ба някои ще си освояват земи гори както беше при царя
  • 11 Нормален българин

    58 0 Отговор
    Никога досега някой да е мислил и създавал закон за да върне земята на народа. Не , досега поне не. Всички мутри- грабители са създавали трудности на народа за да си върне заграбеното. Май се готви поредния жесток грабеж.
  • 12 Кривчо

    36 0 Отговор
    Там където е минала магистрала или някакъв път пак ли ще ми бъде възстановено или ще получа обезщетение ? Не ми стана ясно дали с тези нови допълнения които не са вписани ще се избягва съдебната процедурата ? Като искате да напишете някоя статия в пишете достоверно без недомлъвки защото тези които я четат не са малоумни и ви проверяват !
  • 13 Вие

    19 2 Отговор
    С важна новина !!! ???. Е това е вече новина !
  • 14 Исках

    19 0 Отговор
    Да питам, но ми забранявате коментарите...Все пак по тема, свързана с горски масиви : кой се ползва от 10 дк гора , собственост на дядо ми в района на Сливенска област. Не ми ги възстановиха като негов наследник. Защо...?
  • 15 Зоя Енева

    14 1 Отговор
    Каквото и да е... ползваха се от арендатори с цел ЗАБОГАТЯВАНЕ! Държава НЯМА!!
  • 16 Зоя Енева

    8 1 Отговор
    Каквото и да е... ползваха се от арендатори с цел ЗАБОГАТЯВАНЕ! Държава НЯМА!!