Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Август, 2022 12:37 1 787 13

Най-добрите имоти за наемане в Украйна

  • украйна-
  • наем-
  • имоти

Наемният пазар на търговски площи процъфтява

Най-добрите имоти за наемане в Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Пазарът на търговски имоти под наем в Украйна процъфтява. Спрямо март броят на свободните помещения се увеличава във всички области. Активността на наемателите расте, тъй като средният брой прегледи на обява се доближава до предвоенното ниво.

Киев, Лвов и Днепър имат най-много предложения за търговски наеми. През последните шест месеца най-големият избор сред търговските договори за наем постоянно се предлага от Киевска област, Лвовска област и Днепропетровска област. Тези региони заемаха водещи позиции до 24 февруари и до днес имат най-много квадратни метри за отдаване под наем. Първите десет региона с голям брой предложения за търговски лизинг включват Одеса и Харков. Сред западните региони най-разнообразен избор има в регионите Хмелницки и Ивано-Франковск.

През март предприемачите най-често са търсили площи в Западна Украйна. През този период търсачките активно реагираха на реклами в Закарпатската и Черновидска области. Винишка област също влезе в челната тройка, тъй като по това време част от Киевска област беше окупирана.

Тези, които търсят офис за своя бизнес, имат най-висок шанс бързо да намерят изгодна опция, тъй като този тип търговски имоти са по-многобройни сред наемодателите през 4-те месеца на войната. Броят на обявите за наем на офиси преди войната и сега е 2 пъти по-голям от броя на помещенията под формата на магазин или салон, които се отдава под наем.

Сега е подходящ момент наемателите да намерят това, което търсят. Сравнявайки предвоенният февруари през юни, има повече оферти за наемане на търговски имоти. Най-осезаемо е увеличението на обявите за наем на складови и промишлени помещения (съответно +42% и +40%) и сервизи - броят им на пазара се е увеличил с 29%.

Ако сравним цените за най-популярните видове търговски недвижими имоти през февруари и през юли, то днес клиентите, които търсят обекти за наемане като ресторант, кафене или бар ще платят доста повече спрямо втория месец на текущата година.

В същото време сега е най-изгодно да се наемат офиси и магазин/салон или търговски обекти. Средната месечна цена на тези видове недвижими имоти през юни е в диапазона от 6000-7000 гривни.

Динамиката за последните шест месеца показва съживяване на пазара на търговски площи: активизират се както наемодателите, така и тези, които искат да наемат помещения за своя бизнес. Като се имат предвид предишни проучвания и анализи, днес собствениците на помещения са готови на известни отстъпки към наемателите.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее

    20 3 Отговор
    Аре стига с тая Украйна ве до гуша ми дойде

    Коментиран от #3

  • 2 Процътява

    17 2 Отговор
    укрите като избягаха
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хихихи..

    12 1 Отговор
    Първо питайте Путин бе..
  • 6 ....

    20 2 Отговор
    Стига с тез поръчкови статии за Украйна, ве плахоци. Колкото и да ни я навирате в лицето, няма да я заобичаме, нито ще я подкрепим.
    Дайте да видим имотите в Москва как вървят.
    Колко пари е кв.м2 в центъра? 😉
  • 7 Дайте и други "процъвтяващи

    17 3 Отговор
    пазари" - Багдад, Кабул, Либия ... Болни мозъци, промити от американците!
  • 8 Мамул

    14 3 Отговор
    Тъкмо исках да си купя апартамент в Крайна с бандеровец снайперист над мен! Най-голямата организация е на идиотите, имат хора навсякъде!
  • 9 САТЪРА НА ХАНА

    2 2 Отговор
    ДУМММММММ!
    ХАХАХАХАА
  • 10 Ей сега тичам

    3 2 Отговор
    Ха ха ха, добре!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Коментар

    7 1 Отговор
    Броя на освободените помещения расте затова пазара процъфтява. Бляяя Милено, ще получа мозъчен удър от твоите статии.
  • 13 БОМБИ ЗА ИМОТИ

    3 0 Отговор
    ПАЗАРЪТ НА ИМОТИ В УКРАЙНА ПРОЦЪФТЯВА !!!! КАТО ПАДАТ БОМБИТЕ И РАЛЕТИТЕ НАПРАВО ВЪРЖЕ !!!!