Last news in Fakti

24 Август, 2022 21:06 4 442 6

Руснаците – основните купувачи на имоти при съседите

  • турция-
  • жилища-
  • чужденци-
  • купувачи

Иранците и иракчаните остават на второ и трето място по покупка на жилища и къщи в Турция

Руснаците – основните купувачи на имоти при съседите - 1
Снимка: Shutterstock

През юни 2022 г. руснаците отново бяха най-голямата група чуждестранни купувачи на жилища в Турция, сочат данните на Турския статистически институт. Гражданите на Руската федерация са закупили 1887 къщи и апартаменти в южната ни съседка през юни, изпреварвайки по този показател традиционните лидери - иранци (987) и иракчани (807). За първи път в историята руснаците станаха основните купувачи на жилища в Турция през април 2022 г.

Казахите (318) и украинците (301) влязоха в ТОП-10 на най-многобройните чуждестранни купувачи на жилища в Турция през юни, заемайки съответно шесто и седмо място.

През юни 2022 г. продажбите на жилища в Турция на чужденци са нараснали с 81,8% на годишна база и възлизат на 8630 транзакции. Така делът на чужденците на турския жилищен пазар възлиза на 5,7%. Най-популярните градове са Истанбул (3906 продажби), Анталия (2534) и Мерсин (428).

Като цяло през юни 2022 г. продажбите на жилища и на чужденци, и на местни жители в Турция са се увеличили с 11,7% на годишна база до 150 509 единици. Най-популярните градове са Истанбул (27 998), Анкара (13 303) и Измир (8 243).


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как

    6 4 Отговор
    Как ще поканиш съседа от ляво иракчанин и съседа от дясно иранец да изпиете една две бутилки водка?
  • 2 кофчик

    12 8 Отговор
    Перат парите откраднати от бедния руски народ в Турция. Машала Путя. Пери откраднатото, Пери….

    Коментиран от #5

  • 3 Ми.....

    3 11 Отговор
    Тя армията им от малцинства и мюсюлмани........
    Нормално. Както казва комуниста nyтлep:" Трдиционни православни ценности и традиции", нищо, че сам казва, че не си е изхвърлил партийната книжка и като върл комунист в апарата, се е борил против религиозните ценности и традиции. АКТИВНО.
  • 4 Значи, по времето на КГБейската си

    5 9 Отговор
    кариера, е бил атеист и е преследвал всички религиозни. А сега се прави на традиционален православен християнин, носещ най святите християнски ценности. Ужас. Дявола станал религиозен.
  • 5 Слънчев вятър

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "кофчик":

    Западът пере 500 години и няма да може да изпере трилионите, откраднати в Африка, Азия и Латинска Америка. СССР фалира с непосилната подкрепа на своите социалистически републики, създаде първокласна култура и наука за тези републики, а след това получи оплюване, подигравка, обида, унижение и разрушаване на паметници на руските войници пред плачещи руски старци, жени и деца.
  • 6 !!!?

    0 0 Отговор
    Росснаците се връщат към корените си - Турция !!!?