Last news in Fakti

8 Септември, 2022 09:21 14 678 15

Ускорява се поскъпването на жилища

  • великобритания-
  • цени-
  • жилища

С 11% е увеличението за година във Великобритания

Ускорява се поскъпването на жилища - 1
Снимка: Shutterstock

С близо 11% са се увеличили цените на жилищата във Великобритания през юли тази година спрямо същия период на миналата, сочат данните на Nationwide.

„Силните фактори на пазара на труда, като нивото на безработица остава близо до 50-годишно дъно" и "ограниченото предлагане на жилища на пазара" поддържат цените високи, въпреки нарастващата криза на разходите за живот.

„Пазарът на жилища запази изненадваща инерция, като се има предвид нарастващият натиск върху бюджетите на домакинствата от високата инфлация, която вече намали потребителското доверие до най-ниското ниво за всички времена. Продължаваме да очакваме пазарът да се забави, тъй като натискът върху бюджетите на домакинствата се засилва през следващите тримесечия, като инфлацията ще достигне двуцифрени числа до края на годината. Освен това се очаква Bank of England да продължи да повишава лихвените проценти, което също ще има охлаждащ ефект върху пазара, ако това се отрази на лихвите по ипотечните кредити“, казва главният икономист на Nationwide Робърт Гарднър.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Честито на продавачите

    31 2 Отговор
    Жална им майка на купилите на върха😂😂😂😂
  • 2 Браво

    29 1 Отговор
    В България са много евтини жилищата,ако решиш да купиш трябва да извадиш от джоба си веднага едни 350 заплати

    Коментиран от #8

  • 3 333

    20 1 Отговор
    Ускорява се вдигането на лихвите!
  • 4 Дундурма

    28 7 Отговор
    Все по рядко пишете относно изнемогващия българин.... Все по често ни занимавате (понеже не остана бг медия) с Бледоликите-рижави пумии. Боли ни фара, че не могат да си купуват боксониери! Тука хляба стана лукс. Като чуя Англия, Германия, ФАЩ или Франция.... и ми избиват киселини. Получавам спазъм. Толкова ли много ви плащат, че са еи така мили? В училище на времето, пяхте ли "Мила родино" лицемери такива!!!!
  • 5 реалността

    8 9 Отговор
    е че големите тигри в сегмента не обичат да губят и всичко си има план в световен мащаб. Сега ще си напазаруват евтини парцели и февруари ако не по рано цените яко нагоре както показва историята. В края на годишното преключване ще има яко пазаруване на терени 🤔
  • 6 За милата ни и родна БГ...

    2 4 Отговор
    ...това изобщо не е новина...!Англичаните изостават,спрямо нас...
  • 7 Бай Иван

    21 0 Отговор
    Ай стига ве, оня ден четох че цените падат във Великобритания. Журналистите четат статистиката, като дявола евангелието. Който катвото си иска пише.
  • 8 Заплати на кой?!

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    На обикновен Българин,или на депутат,министър,или президент...?!
  • 9 МирО

    11 0 Отговор
    Те това е заради есента на 2021
    На месечна или тримесечна база как са цените?!?!
  • 10 Гост

    13 7 Отговор
    Който е живял в чужбина знае цените на имотите как са.Тука са скъпи в София,в останалите градове са нормални цени,но Ганчо иска да живее в столицата и реве,че му е скъпо.
  • 11 ПЛАТЕНА РЕКЛАМА

    13 2 Отговор
    АРЕ СТИГА С ТАЯ ПЛАТЕНА РЕКЛАМА!
  • 12 Ускорява се вдигането на лихвите

    13 1 Отговор
    Една събортина огледах и на следващият ден брокерът почна да ми звъни, да ме пита какво правим. Глад голям, братко, ама търсенето изпреварвало предлагането.
  • 13 Марков

    6 2 Отговор
    Тука я Вързахме та във Великобритания нъ карате да ЦЪФТИМ!!! Стига глупости за държава БЕГЪЛКА от Европейския съюз!
    Пишете във Виетнам какви са цените!!!
    Евгения на всичко от храната, квартира, обслужване, комуникация и билет до там от 400 евро със самолет за 18 часа и за тези пари ще преживееш тези 6 месеца студ, които чакат всички ни!!! Зимата тук в България ще Ти струва 6000 лева за топло ,а там е топло и за 6000 лева ще си на почивка за цялата зима в България .
    Лек ден и южен полъх от Виетнам!!!
  • 14 Варна

    5 2 Отговор
    Никой не ви кара да купувате,стойте си по селата и стига сте ревали

    Коментиран от #15

  • 15 ха ха ха ...

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Варна":

    оо.. техеранец, вече варналия ли се пишеш