Last news in Fakti

18 Август, 2022 13:21 3 920 3

Защо все повече чужденци купуват имоти тук

  • дубай-
  • оае-
  • покупка-
  • имот-
  • инвестиции

Дубай е първи сред световните финансови центрове по привличане на преки чуждестранни инвестиции

Защо все повече чужденци купуват имоти тук - 1
Снимка: Shutterstock

През 2021 г. Дубай се класира на първо място сред най-големите финансови центрове в света по привличане на преки чуждестранни инвестиции (ПЧИ), а между 2017 г. и 2021 г. привлече инвестиции в проекти на обща стойност 1,4 млрд. USD.

Международният финансов център на Дубай (DIFC) също надмина всички конкуренти в привличането на ПЧИ в сектора на финансовите услуги, както миналата година, така и между 2017 и 2021 г., според информация на Dubai Development Investment Authority (Dubai FDI).

Според доклад, базиран на данни от Financial Times, емирството е надминало големи финансови центрове като Лондон, Сингапур, Ню Йорк и Париж в привличането на проекти за ПЧИ. Само секторът на финансовите услуги на града привлече 58 проекта за ПЧИ на стойност 252,16 млн. USD, което помогна за създаването на около 1432 работни места през 2021 г.

Сред основните източници на проекти за ПЧИ в сектора на финансовите услуги на Дубай през 2021 г. Великобритания е водеща, следвана от САЩ, Швейцария, Индия и Кипър. По отношение на преките чуждестранни инвестиции Обединеното кралство също запазва водещата си позиция, следвано от САЩ, Индия, Швейцария и Ливан. Сред страните източници на ПЧИ проекти в периода от 2017 до 2021 г. водещи са Великобритания, САЩ, Швейцария, Индия и Китай.

„Към края на 2021 г. Дубай се класира на първо място в света в сектора на финансовите услуги по привличане на проекти за ПЧИ, на трето място по създаване на работни места и на пето място по отношение на привлечен капитал от ПЧИ“, се казва в доклада.

Обединените арабски емирства се опитват да възстановят икономиката на страната и да привлекат инвеститори, както и успешни и талантливи хора от цял ​​свят. Това се улеснява от компетентната миграционна политика на страната, която опростява преместването в ОАЕ и обещава цял набор от бонуси.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Роко

    5 3 Отговор
    Купуват защото там няма кой да им се ,,Кокори,,и разни ,,Киртаци,, да им искат комисионни.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.