24 Септември, 2022 09:21 5 331 5

Надценка от 54% при този тип имоти

  • испания-
  • къщи-
  • басейн-
  • цена-
  • разлика

В Испания къща с басейн е драстично по-скъпа

Надценка от 54% при този тип имоти - 1
Снимка: Shutterstock

В Испания покупката на къща с басейн струва средно 54% повече, отколкото без него. В същото време само 19,1% от имотите, предлагани за продажба, могат да се похвалят с такова ниво на комфорт, сочат данните на специализирания сайт Idealista.

Теруел и Уеска са градовете, в които разликата в цената на къщате с и без басейн е най-голяма - съответно 83% и 77%. Следват Санта Крус де Тенерифе и Тарагона (74%), Лерида (70%), Барселона (68%), Сория (66%), Леон (65%), Сантандер (63%), Каен (62%), Касерес (59%) и Аликанте (57%). Надбавка от над 50% също е регистрирана в Бургос (56%), Уелва (51%), Кастельон де ла Плана (51%) и Алмерия (50%).

В Саламанка имотите с басейн са средно с 6% по-евтини, отколкото без него. Обяснението за това явление е в разпределението на обектите в града, където новите сгради се изнасят от центъра. Много малка надценка за имоти с басейн по същата причина е отбелязана в Сан Себастиан (7%), Мадрид (8%) и Севиля (9%).

Къде има повече къщи с басейн? В Испания 19,1% от всички имоти за продажба в Idealista имат басейн. Градът с най-много имоти с тези удобства е Аликанте (23,9% от всички обявени имоти). Следват Авила (18,2%), Сиудад Реал (17,3%), Палма (16%), Логроньо (15,6%) и Мадрид (14,8%). В Барселона 6,4% от апартаментите имат басейн.

Витория оглавява списъка на градовете с най-нисък дял на продаваните къщи с басейн - едва 0,2%. Следват Оренсе и Билбао (0,4% в двата случая), Понтеведра, Луго и Кадис (0,6% в 3 случая) и Паленсия (0,7%).


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не ме

    12 2 Отговор
    кефят нещо, няма място
  • 2 Отивам

    4 4 Отговор
    Купивам.
  • 3 Ванко

    21 1 Отговор
    Какво става в последните два три дни,наблюдавам мощна синхронизирана атака на строително имотната мафия,отвсякаде ни заливат статии как имотите поскъпват и как наемите ще поскъпват и се задавало още повече да поскъпват..........ГОЛЯМА АКТИВАЦИЯ.....

    Коментиран от #4

  • 4 Петър

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ванко":

    Гонят да хванат последните шарани до края на годината, че после цените падат драстично.
  • 5 Варна

    2 2 Отговор
    Абе я си стойте по селата и стига сте ревали.Те не ги искът в града, а те питат за поповата къща