Last news in Fakti

8 Ноември, 2022 13:47 4 356 9

Цените на имотите растат, процентът на бездомните също

  • испания-
  • жилища-
  • бездомни-
  • процент-
  • профил

Все по-млади хора остават без покрив над главата в Испания

Цените на имотите растат, процентът на бездомните също - 1
Снимка: Shutterstock

Цените на жилищните имоти в Европа расте. Испания не прави изключение. Южната страна привлича много чуждестранни инвеститори, които решават, че желаят да вложат парите си в къща или апартамент на място с повече слънчеви месеци през годината. Второто тримесечие на текущата година беше рекордно по брой сключени сделки с чужденци, като отчете ръст от близо 15% спрямо същия период на 2021 г.

В същото време се наблюдава тревожна тенденция сред местното население – нараства броят на бездомните испанци. Техният процент е нараснал до 24.5% през последните 10 години. Повечето от тях са имали имот, но са станали жертва на престъпление, нападение или грабеж.

Много от децата на бездомните също растат на улицата и така процентът на тези, които нямат покрив над главата расте. Това обяснява и факта, че близо 30% от бездомните са млади хора. Расте и броят на жените без дом – 25% от всички бездомни.

Също така близо половината от живеещите на улицата са на възраст до 45 години. Други 40% живеят на улицата повече от 3 години.

Интересно е да се отбележи, че става дума за образовани хора, които имат средно и дори висше образование. От всички бездомни това са 76%.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 брокер

    8 15 Отговор
    Аз казах ли ви , казах ли ви че имотето ша рипкат ногу
  • 2 МирО

    29 2 Отговор
    Не разбрах смисълът от статията - да ни каже че много бездомни са с образование или да има поредното гръмко заглавие , че цените растат????
  • 3 До автора

    34 0 Отговор
    Държавата с най-голям брой бездомни в ЕС според Евростат е Германия като 81% от тях са германски граждани. В Германия собственоствени жилища имат 49% от населението, докато в Испания е 76%- най - високия брой в страните от Западна Европа. Тези изсмукани от пръстите статии могат да се видят само тук общо взето
  • 4 Демокрацията

    14 3 Отговор
    в действие.
  • 5 Брокер

    8 13 Отговор
    Мили деца,кога ще пораснете най после,безплатен обяд няма
  • 6 Баро

    9 9 Отговор
    В момента обикновена санирана панелка едностайна в голям български град в провинцията върви за 150к евро. Локацията е перфектна. Не се продава , но това е цената в момента. За сравнение. Вероятно цената ще върви стръмно нагоре ако софиянци продължават да държат балона надут. Цените на апартаментите се поддържат изкуствено надути от софиянци и филибето отчасти. Когато им дойде акъла , цените ще си дойдат по местата за софия и пловдив.
  • 7 бл.134 в Zап. парк

    9 1 Отговор
    Да благодарят на оная кокошка Лагард и оня залитания италиански фокусник преди нея .Бай,бай ЕС
  • 8 Спас

    4 2 Отговор
    Щот такива статии се пускат значи промоцията е близко. Мъчат се да запазят тези цени ама няма да им върже. Ей сега от януари като се започне до днешна дата до година цените ще са с 30 процента надолу. Помнете ми думата.
  • 9 До Спас

    0 1 Отговор
    Да , Спасе, тебе чакат намаленията, ама в Айко