Last news in Fakti

27 Септември, 2022 16:17 5 514 7

Атрактивно градче продава къщи за по 1 EUR

  • 1 eur-
  • италия-
  • програма-
  • къщи

Киаромонте е заобиколено от красиви пещери, в които се съхранява домашно вино, произведено в региона

Атрактивно градче продава къщи за по 1 EUR - 1
Снимка: Shutterstock

Италианската община Киаромонте (Базиликата, провинция Потенца) с население от около 1700 души представи проект за продажба на къщи за 1 EUR. Целта на проекта е възстановяване и градска реконструкция на историческия център, както и премахване на възможните рискове от срутване на отделни къщи, включително чрез разрушаване.

Друга цел е възраждането на историческата част на града като ключов център на живот, култура и дейност, насърчаване на интеграцията на семействата, туристическите дейности и работата на магазини или занаятчийски работилници. Програмата цели и да допринесе за социално-икономическия растеж на общината чрез възстановяване на историческата, архитектурната и градската инфраструктура от жизненоважно значение и позволява на държавната, регионалната и общинската хазна да получават осезаеми приходи в съответствие с техните интереси, произтичащи от възстановяването на жилищата.

Киаромонте се намира на надморска височина от 794 метра върху скалист отвор с изглед към долината на река Сини (на юг) и долината на потока Серапотамо, неин приток (на север), в Националния парк Поллино, в южната част на провинция Потенца.

На изток се издига хълм, наречен „Тимпа Ангари“, по склоновете на който има бивш местен археологически район. Историческият център е съсредоточен върху скалиста издатина под формата на амфитеатър, докато съвременният център бързо се е разширил до склоновете на хълма.

Общината е разделена на няколко села. Характерна черта на града е наличието на множество пещери, издълбани в скалите, които съхраняват запаси от домашно произведено червено вино от местни лозя, един от основните елементи на гастрономията на Киаромонте.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софянец

    7 6 Отговор
    И тука има градове с подобни цени,но всички от прованса искате да дойдете в София и само ревете,че ви е скъпо

    Коментиран от #3

  • 2 Юруш на вързалката.

    11 1 Отговор
    Ако е много хубаво, няма да ти го дадат без пари. После следва задължение за реновиране, данъци и още хиляда подробности. Местните италианци бягат, търсят се шарани.
  • 3 Ало Софиянеца

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Софянец":

    Ако софиянци не бяха унищожили поминъка на хората в провинцията, може би същите тези провинциалисти нямаше да се тъпчат в града-държава за да се спасяват от глад.

    Коментиран от #5

  • 4 Брокер

    4 1 Отговор
    Не не не не не
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 МирО

    4 1 Отговор
    Абе че ще се сриват цените ще се сриват, но надали и в софето къщите ще паднат на 1 евро,
    но нищо не се знае - ще поживеем ще видим.
  • 7 Софиянчето

    2 2 Отговор
    Идвайте още на килограм,че трябва евтина ръботна ръка и бачкатори в столицата