Last news in Fakti

9 Август, 2023 12:12 3 263 4

Още един град предлага жилища по 1 EUR

  • 1 eur-
  • италия-
  • къща

Целта на проекта в Тройна е обновяване и заселване на имоти в историческия център

Още един град предлага жилища по 1 EUR - 1
Снимка: Shutterstock

В района на Сицилия търсенето на къщи за 1 EUR расте. След Ганджа, Самбука ди Сицилия, Делия, проектът завладя и село Троина.

Целта на проекта в Тройна е обновяване и заселване на имоти в историческия център на града. Както е обяснено на официалния уебсайт, „в рамките на проекта за къща за 1 EUR, нежилищни къщи ще бъдат продавани на символична цена, за да се съживят и заселят старите квартали на средновековното село.“

Кметът на Тройна Себастиано Венеция каза при стартирането на проекта: „През последните няколко месеца имаше много запитвания за закупуване на имоти в нашия исторически център от цял ​​свят, включително Съединените щати, Англия, Германия, Франция, Белгия, Турция, Бразилия, Перу, Аржентина и Холандия. Много потенциални купувачи вече са посетили Borgo di Troina с намерението да закупят къща, да я реновират и да се преместят там през определени периоди от годината. Затова решихме да създадем проект, който ще ни позволи да обновим много за съжаление изоставени къщи, да заселим отново старите необитаеми райони и в същото време да предоставим възможност за възстановяване на местната икономика и да наемем местни работници, които ще бъдат включени в ремонтните дейности“.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тиквенсониада

    1 1 Отговор
    Ааааа , не ! Бойко купува в Барселона , при това за милиони. Той си има достатъчно чекмеджета. При това - пълни !
  • 2 някой

    0 1 Отговор
    В UK има за по един паунд.
    with string attached, както казва те.
  • 3 Животът

    2 0 Отговор
    е кръговрат - сега, няма жители ... утре, ще е друго !
  • 4 Знайко

    3 0 Отговор
    Да съживявам къща, която пише че е НЕЖИЛИЩЕН ИМОТ.....явно няма да мога да живея там ли? Ако да-за какво ми е? Да я давам под наем на някой , който да ми я чупи? Явно има някаква друга уловка освен далечната локация, затруднена логистика, липса на работещи магазини или пазари, липса на работана ръка с която да направиш ремонта...и най-вероятно 20-тина ограничения от това какъв цвят трябва да е вратата ти, до това , че не можеш да си смениш дограмата , защото трябва да е същата като от картината на някой си от 19-ти век!
    а