Last news in Fakti

15 Юли, 2013 18:35 1 322 1

Кадастърът – основна задача на новото министерство

  • кадастър-
  • министерство-
  • данов

Планира се новото Министерство на инвестиционното проектиране да започне работа на 17 юли. Основната му задача, ще бъде изработването на Националния кадастър, чието създаване тече години, а досега покрива едва 18% от територията на България. Очаква се работата по него да продължи около една година. Според министър Иван Данов, това ще допринесе за връщане на доверието от страна на инвеститорите. „България е неразработена зона и каквото и да се захване - пътища, пристанища, тунели, сгради - трябва да се прави", коментира п ред БНТ Данов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kuku Kukov

    1 0 Отговор
    То ще е един кадастър, "мани - остави се"? Създаден от "хартиено" едномандатно министерство, което съм абсолютно сигурен, че ще се напълни мигновенно с връзкари, некадърници и бивши кадри на поземлени комисии и други "не" корумпирани тесни специалисти с особено богат опит.....