Last news in Fakti

23 Октомври, 2022 09:30 114 863 172

След 28 октомври тези съоръжения в къщите ви ще са незаконни

  • кладенец-
  • сондаж-
  • регистрация-
  • краен срок

Наближава крайният срок за регистрация на кладенци и сондажи

След 28 октомври тези съоръжения в къщите ви ще са незаконни - 1
Снимка: БГНЕС

Наближава крайният срок за регистрация на кладенци и сондажи, предупреждават от Министерството на околната среда и водите. Нерегистрираните до 28 ноември съоръжения ще бъдат обявявани за незаконни и ще бъдат ликвидирани за сметка на собственика им.

До 28 ноември собствениците на водовземни съоръжения за подземни води - кладенци, сондажи, герани, дренажи и други трябва да подадат заявление в съответната басейнова дирекция, уточнява БНР.

Редът за регистрация е различен за граждани и за стопански субекти. За регистрация на изградени кладенци за собствени нужди гражданите трябва да подадат заявление, което съдържа данни за поземления имот ,дълбочина на кладенеца , начин на черпене на водата и цел за която се ползва.

Заявлението за регистрация на кладенец за собствени потребности може да се подаде и чрез кмета на населеното място ,като за постъпилите заявления кметовете издават входящ номер и на всеки 14 дни ги предават на съответната басейнова дирекция.

Гражданите не плащат такса за регистрация на кладенци за собствени нужди. Това са кладенци, чиято вода се ползва за битови цели, за поливане и за отглеждане на животни за нуждите на домакинството.

Ползването на вода до 10 куб. м на денонощие от регистрираните кладенци в населените места е безплатно. Не се изисква монтиране на водомери и за тези кладенци не се заплащат никакви държавни такси или данъци.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 214 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демокрация, а?

    621 11 Отговор
    Следващата стъпка очаквам да е въвеждане на въздушен измерител за вдишан въздух, министерство на истината и светата инквизиция.

    Коментиран от #169

  • 2 леле

    482 3 Отговор
    скандални крадци
  • 3 Сух

    553 44 Отговор
    Ето ви европейски съюз! Сега някоя западна фирма ще вземе правото да експлоатира(събира) парите за кладенците, и няма да чакаме много да ви изхакат водомери на кладенците.. Пуснали са ви на котлона и ви готвят бавно за пореден път.. Глупав роб!

    Коментиран от #15

  • 4 немога

    443 9 Отговор
    Да си го помисля как е възможно въобще, управляващите вън
  • 5 Шщкк

    460 42 Отговор
    Поредната глупост на гербаджиите !!!!!

    Коментиран от #151

  • 6 Лъжци

    411 9 Отговор
    Сега всички да се регистрират. После ще плащате с водомери за всеки кладенец. А може и без водомери важното е да се плаща. За това не се регистрирайте.
  • 7 Сух

    348 8 Отговор
    И още нещо, мисирката в заглавието е написала 28 окт, но в статията се разбира че било 28 ноември.. Мисирка..
  • 8 Кой не скача е червен

    309 5 Отговор
    Гласуваш за едни, други си плащат и пак командват те. Минат ли изборите и забравят че са там по наша воля. Защо не узаконят продажбата на гласове? Поне ще знаем кой колко иска и колко дава.
  • 9 Н2О

    313 4 Отговор
    Днес безплатни, утре платени.
  • 10 Антония, пак се занимавате с Простотий!

    454 7 Отговор
    Да не сее върнал Комунизма!??? Земята и водата, въздуха в частен имот, не могат да се одържавяват и описват!! И преди Турско и след това хората са копали с много труд и стедства Кладенци, Бунари, Герани!! ПОРЕДНАТА Българска Простотия!! Кой е Измисли??? Само Идиоти ли управляват тази Държава!!

    Коментиран от #30, #47, #118

  • 11 Ники

    364 6 Отговор
    Народеее !!! До кога ще спим ? Крадците политици - до кога ???
  • 12 Гочо

    365 5 Отговор
    Поредната дивотия измислена от някой болен мозък...иначе са безплатни за лично ползване но до 10 кубика.И как ще ги измерим тези 10 куб...И това го мислят тези галеници дето сме ги избрали,да ни направят живота по лесен...

    Коментиран от #31, #135

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Оруел

    366 10 Отговор
    Демокрация ли? А ако пия вода от реката да плащам ли? Утре ще ни сложат и такса въздух.
  • 15 Руснаков

    272 38 Отговор

    До коментар #3 от "Сух":

    ЕС не ти е виновен...това си е домашна дивотия...да попълним бюджета...гарантирано от ГЕРБ....

    Коментиран от #32, #61

  • 16 123

    284 11 Отговор
    Сатанистите налагат новия световен ред.
  • 17 Верно ли

    330 15 Отговор
    То това плашене го има от няколло години и почти никой не си е регистрирал нищо. Водата в БГ я има на всякъде и е на народа, а не на шайка послушни антибългарски евроатлантици.
  • 18 Бай Х

    277 8 Отговор
    Ще искат и водомер на водата от кладенеца. Ще има кьотек ми се струва.

    Коментиран от #148, #166

  • 19 Ще има загробени активисти в....

    267 4 Отговор
    Тези кладенци!Ще поживеем ще видим!Ножа мина вече в кокала,време е един народ,който май го няма ,да изрине вече евгиевите си обори...
  • 20 Гост

    186 30 Отговор
    Нали искахте промяна ве,що са ривети

    Коментиран от #50

  • 21 Рошко

    330 12 Отговор
    Прадядо ми си изкопа в двора по турско време после руснаците дойдоха и пиха вода от него след това дойдаха немците и те пиха без да плащат дядо и баба и те после дойде комунизма и тогава не плащахме за, а след това дойдаха Ес и фащ и стана незаконен и искат там водомер да слагат, а сега де. А в тоалетите кога везна и @@@мер
  • 22 !!!!!

    240 4 Отговор
    И "случайно" паднали в кладенците управляващи и министри ще има.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Шопа

    163 5 Отговор
    Божеее, помагай на българите, но си вземи вересиите преди това, кой го е измислил тая щуротия, не е със всичкия си ! Ако в имота ми намеря петрол, дали ще ми сложат измервателен уред ! По-добре е да си сложим такъв на устата за да са наясно управляващите кох колко въздух диша, и надвиши ли нормата АЙДЕ У ЛЕВО ТРБВА КАКВО ???
  • 26 Хасковски каунь

    214 3 Отговор
    Такова нещо имаше преди 20-30 години. Регистрирахме ги. Преди 5-6 години отново .Даже обясниха, че тези битови кладенци черпят подпочвени води и не търпят регистрация. Защо пак се подхвана тоя проблем??!!
  • 27 демоН окрация

    192 19 Отговор
    Що ревете бе нали искахте "Демокрация" ? Ей ви я, а сега и се радвайте. Ма пък банани колкото щеш.

    Коментиран от #49

  • 28 Ти си

    238 1 Отговор
    Има хора с резервоари за събиране на дъждовна вода в имотите си - какво правим с тях защото пречат на водата да прониква в почвата ?
    Как управниците поще не са се сетили да вкарат такса дъждовна вода или данък дъжд .....

    Коментиран от #60, #74

  • 29 Трифон зарезан

    199 1 Отговор
    Мързеливи чиновници искат да бозаят от още една цомба. Кирка и лопата и да строят за родината. На кого е фирмата за водомерите.
  • 30 Телевизия Бобов дол

    32 22 Отговор

    До коментар #10 от "Антония, пак се занимавате с Простотий!":

    Чети Държавен вестник .
    .... ОБЩИ РАЗПОРЕЖДАНИЯ

    1. (Ал. 1, изм. - изв., бр. 104 от 1960 г.) Всички находища на полезни изкопаеми - минерални горива (твърди, течни и газообразни), естествени газове, метални и неметални руди и соли и водите, които изтичат от тях, съдържащи рудното им вещество, морска сол и солта от езерата и блатата, благородни и полублагородни камъни, както и скалните маси, компактни или естествено раздробени, от които се добиват строителни материали - са изключителна държавна собственост.

    Никой не може да експлоатира и присвоЯва полезни изкопаеми извън случаите, предвидени в този закон.


    2. Собствеността на държавата върху полезните изкопаеми изключва правото на собственика на земята върху полезните изкопаеми, находящи се на или под нея.

    Коментиран от #33, #34, #75

  • 31 Сух

    62 3 Отговор

    До коментар #12 от "Гочо":

    Е как, с водомери..
  • 32 Сух

    87 7 Отговор

    До коментар #15 от "Руснаков":

    Сигурен ли си в това, което пишеш? И с аеца ли не е свързано, и с балкански поток ли, Белене, борсови цени на тока, че земеделието не е само зърно, или с отглеждането на животни.. С кое точно не е свързан умрелия ЕС..

    Коментиран от #144

  • 33 Т.Е.

    53 19 Отговор

    До коментар #30 от "Телевизия Бобов дол":

    копаейки в собствения си двор,намеря делва с жълтици,е държавна и трябва да я предам на държавата.

    Коментиран от #35, #41, #154

  • 34 Ти си

    123 5 Отговор

    До коментар #30 от "Телевизия Бобов дол":

    Чл. 8. (1) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2006 г., в сила от 11.08.2006 г.) Общото водовземане и ползване на водните обекти и водовземането за задоволяване на собствени потребности е безвъзмездно.
  • 35 Телевизия Бобов дол

    52 11 Отговор

    До коментар #33 от "Т.Е.":

    Така е по закон а на теб се дават 25% от стойността на намереното по оценка на материалната а не номизматичната стойност !

    Коментиран от #137

  • 36 Каква е схемата?

    177 8 Отговор
    Първо искат да видят къде и колко кладенеца има, защото и те незнаят.След това, аз правя водомери спецялни за кладенци, ще седнем на масата с бокича и ще накараме 1милион българи да си купят задължително водомер който струва 23лв. за 75лв. защото е спецялен.Това ще е първото инжекторно спечелване на милиони.Второто ще е като започнат да превишават тези 10куб. а те всички ще ги превишават ще капят яко кинти.Аз живея в апартамен и харча по 12-15куб. на месец.До всички българи който имат акъл изобщо не ходете да пускате никви документи.Няма как да ви влезат в имота ако не ги пуснете.Нямате кладенец и точка.Къде,къде по-важни неща има за решаване та селяните дето се къртят от работа подбараха.Родното ни производство е умряло вече и това е целта.Тези хора се прехранват с това.Няма нищо по-хубаво пътувайки да спреш пред някоя стара селска къща и да си купиш от баба истинския български вкус на домат,праскова,грозде и др.
  • 37 Хахха

    146 5 Отговор
    Да, да тичам да си регистрирам кладенеца.Вие нормални ли сте бе?! Елате ми в имота, опитайте се да го намерите и да ме накарате да го закопая. Пожелавам ви успех!
  • 38 да видим как ще стане тая

    143 4 Отговор
    никой не може да ми казва и налага дали ще имам или няма да имам кладенец сонда или каквото и да е друго правещо ме ресурсно и енергийно независим в моето парче земя за което плащам данък на престъпната държава! това е поредния опит за война с народа и накрая ще марионетките на властта ще започнат да си го получават

    Коментиран от #64, #111

  • 39 ежко

    94 3 Отговор
    Идиотизъм е да се унищожава нещо, което е вече построено, само защото не било регистрирано!Утре ако ви кажат да регистрирате къщите си и някой забрави да го стори, дали ще я бутнат?А ако копач нов кладенец, дали е незаконно?
  • 40 Мимо

    26 111 Отговор
    Чета и се убеждавам българина що за стока е. Иска като на запад - всичко е уредено, подредено и хубаво, ама се ПЛАЩА! Включително и за пътищата! Вчера питах един познат, дето и той така се възмущаваше, че кладенеца си го е изкопал той , какво искали

    Коментиран от #42

  • 41 Аз съм балък

    69 1 Отговор

    До коментар #33 от "Т.Е.":

    и няма да предам нищо на мутри който ще ми подарят един китайски ролекс и позлатен медал за това,че съм им дал златото.
  • 42 Мимо

    19 117 Отговор

    До коментар #40 от "Мимо":

    ...искали тия от него - и като тука в коментарите: той знаел...сега без пари, а след време щели да го карат да плаща! ТОВА го нямало в СВЕТА! Викам, ей човек обянсяват ти , че се прави регистър на тези неща (което е съвсем нормално) и няма да се плаща , и второ - айде купи си един имот в Германия или където по белия свят си избереш и вкарай вътре един ЗИЛ 131 да ти върти сонда за вода ,и обясни там на местните власти ,че това си е за теб и тях какво ги интересува. Ганьо иска да живее като на запад, ама с порядките като на изток е НЕ СТАВА!

    Коментиран от #48

  • 43 Специалист

    64 9 Отговор
    Неграмотница, кладенец, геран, бунар е едно и също!
  • 44 Сеирджия

    76 26 Отговор
    Поредната либерална глупост на ПП и ДБ.

    Коментиран от #80

  • 45 Иван

    48 3 Отговор
    Дядо Благой знае как да реши проблема!
    https://fakti.bg/krimi/723385-dado-razstrela-arendator-v-parvomai
  • 46 Taka така

    91 2 Отговор
    E как да живееш в тази територияда ни монтират и уреди за количество вдишан въздух, алчни капиталисти
  • 47 Taka така

    64 8 Отговор

    До коментар #10 от "Антония, пак се занимавате с Простотий!":

    При соца нямаше простотии. Така, че капиталисти сър
  • 48 ИВАН

    95 6 Отговор

    До коментар #42 от "Мимо":

    Да питаме " Ганьо" къде иска да живее!
    Референдум за ЕС и НАТО
    BULEXIT

    Коментиран от #53, #58

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ми да бяхте рИвали преди промяната

    78 11 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Това е герберастка приумица с отложен срок от 2 години заради ковида. На прост народ всичко му е малко.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Румен

    96 3 Отговор
    Е нека дойдат в къщи. Ще напълня кладенеца си с администрация. Трябва се почва вече.

    Коментиран от #56

  • 53 Мимо

    16 72 Отговор

    До коментар #48 от "ИВАН":

    Това е съвсем отделен въпрос и пак опираме да там: иска да е като ТАМ, защото не съм чул "Ганьо", който е мърдал из Европа да не разказва после колко е чисто, уредено и подредено , ама ти сам си го потвърди - не иска в ЕС, не му трябва на него да спазва някакви законови разпоредби и изисквания. Иска да си прави каквото и иска , иска да е неуправляем, ама някой да му "направи" някак си да е като там - хубаво. А той да си хвърля боклуците през прозореца на колата докато се вози, да си загражда двора и още метър-два от всякъде допълнително, Абе въобще да си прави каквото си иска. Темата е обширна и не е за тук. Приятен почивен ден все пак...
  • 54 Taka така

    56 6 Отговор

    До коментар #49 от "За такива като теб":

    Че то като на Запад и там е същият дебилизъм
  • 55 Манци белия

    53 6 Отговор
    Нема как да стане еничари
  • 56 Решат ли,

    24 53 Отговор

    До коментар #52 от "Румен":

    ще ти дойдат вкъщи и хоро ще им играеш.Хора,разберете го,държавата може всичко,независимо каква простотия сътворява.

    Коментиран от #59

  • 57 мунчо

    83 2 Отговор
    а външните кенефи кога ще ги регистрираме?
  • 58 Мимо

    29 44 Отговор

    До коментар #48 от "ИВАН":

    Сетих се още нещо ни в клин ни в ръкав: след изборите сме седнали и гледаме с баща ми резултати оттук -оттам по телевизията на другата вечер мисля ,че беше. Дадоха, че от повечето секции от чужбина водят Възраждане май беше - Абе тия , дето точно това прокламираха - извън всичко и всякъде ,и 12 (дванадесет) годишния ми син нещо редеше някакви конструктори на земята и вика: Абе тати, ти нали лятото ми разправя като ходихме с колата до Испания , че можем да си пътуваме така и даже няма граници, понеже сме в Европейския съюз, а когато не сме били е трябвало да имаш някакви документи (явно съм му разправял за визите) и е било сложно, и ебило още по-сложно пък да идеш да живееш и работиш там? Викам :да, така е! И детето вика: ами тия българи, дето живеят сега там, защо гласуват така? Нали ако спечелят тези и стане така ще им стане вече по-сложно да живеят там и да работят? И аз ....не успях да му отговоря. :⁠-⁠)

    Коментиран от #85, #101

  • 59 фена

    83 3 Отговор

    До коментар #56 от "Решат ли,":

    на село всички старци са ловджии, ще стане по-зле от Украйна... трябва да мобилизират НАТО, ако искат да им заровят кладенците
  • 60 ЕвропееЦ

    57 1 Отговор

    До коментар #28 от "Ти си":

    Всъщност в Германия всяка къща има съдове за събиране на дъждовна вода и не заплащат никаква такса за това. Имат изискване за монтиране на водни резервоари за дъждовна вода при нови строителства като резервоарът се закопава в земята и водата се ползва от собственика безплатно. След като сме в ЕС нашите управници не би трябвало да посегнат на дъждовната вода, но знае ли човек....
  • 61 Реалистът

    66 2 Отговор

    До коментар #15 от "Руснаков":

    Това си е работа на нашите тикви,има градове в Европа които ползват безплатна вода,хората не знаят какво е водомер,ослушвайте се още някой друг да ви свърши работата или пък поредното заключение (аз нямам кладенец да му мислят тези които имат) докато се разсъждава по този начин тиквите ще си правят каквото си искат
  • 62 Елементарно, Уотсън

    73 0 Отговор
    Сигурен съм, че на територията на България има над милион кладенци и сонди ако не и повече. Врътката е, че ако се регистрират (за сега е безплатно) в бъдеще може да се наложи такса или водомер...или по-вероятно е да се прикриват кражбите на заводи, фабрики, фирми и предприятия на вода от питейните водоеми като се обвинят хората използващи подпочвените води за свои цели. Ааааа....ще кажат, вода за пиене няма защото хората я точат да поливат. И така....

    Коментиран от #66

  • 63 Знайко

    54 3 Отговор
    Сам си го копая, в моя двор, с мои пари-за кво им е да го знаят? Ако пожарна дойде да гаси с моя вода ,дали ще ми платят?
  • 64 Телевизия Бобов дол

    48 5 Отговор

    До коментар #38 от "да видим как ще стане тая":

    Както навремето национализирана земи и фабрики така могат да ти националозират кладенеца в името! Комунизма никога не си е отивал само се е трансформирал и маскиран в нещо уж друго .

    Коментиран от #65, #145

  • 65 Ники

    6 51 Отговор

    До коментар #64 от "Телевизия Бобов дол":

    Ава макай малко сега. Водата е кобственост на сържавата. Искаш да ползваш този ресурс, ами плащаш си за удоволствието.

    Коментиран от #67

  • 66 Ники

    13 4 Отговор

    До коментар #62 от "Елементарно, Уотсън":

    Ами при нас така си беше всяко лято докато не забраниха питейната от чешмите да се ползва за поливане
  • 67 Ти си

    62 2 Отговор

    До коментар #65 от "Ники":

    Водата е собственост на народа а не на институцията ! Държавата (институцията) не инвестира нищо а иска да касира . .....

    Коментиран от #68

  • 68 Наркос

    20 12 Отговор

    До коментар #67 от "Ти си":

    Всичко е собственост на държавата и ако спреш да плащаш данък си го взимат обратно ,) Ние с теб може да не сме съгласни, но много други са съгласни

    Коментиран от #70

  • 69 Дядо Боби

    37 2 Отговор
    А тоалетните кога?????????????
  • 70 Ти си

    37 1 Отговор

    До коментар #68 от "Наркос":

    С това мислене се поставяш сам и доброволно като крепостен селянин на институциите ......
  • 71 В моето село

    53 0 Отговор
    Има над 250 имота с къщи в тях. Във всеки има по минимум 2 кладенеца или сонди за вода. Живущи има в 80 къщи , останалите са изоставени от наследниците и се рушат. Дворовете им са джунгла. Тези които имат кози и овце си ги пускат там на паша , и редовно има паднали животни в изоставени кладенци в които има вода. По краищата на селото има още поне 20 изоставени кладенци в общински земи , извън регулацията, където навремето ТКЗС отглеждаше зеленчуци. Хората сами се хващат да ги заграждат с гуми от трактори , да не падат вътре животните им. Кой ще ги регистрира всички тях? И какъв разход би имала държавата ако почне да ги затрупва. Как държавата ще разбере за тях , след като повечето са недостъпни дори пеша , обградени от храсти и плевели високи над метър. Ако ми затрупат моя който се вижда от улицата , кое ще ме спре да си опъна маркучите , и да пусна помпата в кладенеца на съседния двор изоставен от 25 години

    Коментиран от #90

  • 72 Ехо

    51 4 Отговор
    А за въздуха, който дишаме, кога!?
  • 73 Танева

    47 2 Отговор
    Чудат се как да ни ограбват и ощетяват главоци! ¡!
  • 74 шопендар

    44 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ти си":

    четете и мислете.вкарани са и дъждовните и всякакви други води,под формулировката ДРЕНАЖНИ ВОДИ,,
  • 75 димитровски пионер

    15 7 Отговор

    До коментар #30 от "Телевизия Бобов дол":

    "Ал. 1, изм. - изв., бр. 104 от 1960 г."

    Според 1 3 14 27 (вероятно писани от един и същ соцносталгически трол), НАТО, ЕС и демокрацията са принудили през 1960г. родните комуняги да приемат този закон.
  • 76 Косача

    45 4 Отговор
    Да е само за кладенците, с мед да ги намажеш. От ГЕРБ, освен това, предложиха стари коли да не влизат в центъра на София. Друго, от 800 лева такса за таксиметраджиите, 500 да са от държавния бюджет. И още неща ще измислят, които пряко удрят обикновения човек. Бе, тия, нямат ли страх, щото.....
  • 77 От чужбина

    58 3 Отговор
    Това го има в Конституцията на България. Всички полезни изкопаеми са собственост на Държавата. Вие, като собственици на земята можете само да я ползвате. Ако намерите каквото и да било в земята, то е държавно. В САЩ обаче е различно. Там сте собственици на всичко до центъра на земята /земното кълбо/! Така ако под вашата земя има нефт и газ то Вие сте му собственик, можете да си забиете сонда и да точите, НО НЕ и в България. Излиза, че дори керпичени тухли НЕ можете да си направите, защото като нагребете тази глинеста пръст то вече сте престъпник. В същото време големите фирми които добиват злато и мед в България са спазили закона, но въпроса е - КОЛКО и на КОГО са платили???

    Коментиран от #91

  • 78 чрез сондажи и кладенци ще се разбере

    35 2 Отговор
    много бързо че подземните води са станали отровни от фракинга за газ който подлогите управляващи трябва да отпочнат , иначе отлитат на кино !
  • 79 в америка ако имаш сондаж в твоя земя и

    49 2 Отговор
    излиза нефт той е твой - тук е държавна собственост , а парите естествено ги крадат държавните служители !
  • 80 Гербераси долни

    42 7 Отговор

    До коментар #44 от "Сеирджия":

    Това го гласува гроб преди доста години ,имаше отлагане на срока и това съвпадна със сегашния период на управление на това правителство ,само за инфо ще има и изненади с жилищните паспорти пак гласувани от ГРОБ.
  • 81 Пълни глупости

    47 6 Отговор
    Никъде го няма това - водата в частен имот да е на Държавата или да се контролира от държавата. Във всяка Демокрация , това което намериш в твоя имот си е твое- дали е златно съкровище, нефт или вода , статуса е такъв.
    Това го имало само в Турско , да се плаща данък за износване на зъбите на бея , че така и тук. Въпреки че се твърди че частните кладенци не подлежат на данък, се вижда ,че като се регистрираш ти си живо пиле. При следващ закон си изгорял с вода по скъпа от тръбопровода. Да живей България и нейните "народни и демократични" правителства....и администрации които се множат с невероятен темп и са вечно гладни.

    Коментиран от #88

  • 82 Оня

    4 42 Отговор
    Ауууу много е лошо , че трябва да се регистрира кладенец , или сондаж ! Това е направо най-лошото :)
  • 83 Непукиста

    21 2 Отговор
    Всяка година го пишете това, нищо, не пречите 😁😁😁😁😁
  • 84 Анонимен

    49 2 Отговор
    Ей, кръв се...рат, че може да има нещо да което да не плащаш данък или такса, ей! От утре и за въздуха, който дишаш и за това, което виждаш - регистрация и данък. По турско не е било така като сега с тия евро ценности.
  • 85 Нет и тв

    47 5 Отговор

    До коментар #58 от "Мимо":

    Жив да те ожали човек и теб и потомството ти за тежкия ви живот. Цялата мара втасала само дали ще пътуваме със или без виза ни е проблема. Някой хора, повечето в страната ти нямат лев да пътуват никъде, ако случайно не знаеш. И им е последния проблем дали ще маат гащи по чужбина. Е такива живеещи във вашия си балон на презадоволяване и луксове сте всички симпатизанти на определени политически фигури.
  • 86 Боби

    24 3 Отговор
    Ние сме квартал на Турция. Трайте си още.
  • 87 aнтифен

    19 4 Отговор
    Добре де, всяка година ли трябва да се регистрират.
    Миналата година нали пускахне заявления към басейнова дирекция
  • 88 От чужбина

    8 12 Отговор

    До коментар #81 от "Пълни глупости":

    Вземи и прочети малко преди да пишеш коментари. В Конституцията на РБ е записано, че изключителна държавна собственост са... подземните богатства, прилежащия морски шелф, брега и т.н... не мога да го цитирам точно, но това е смисъла. Никой частник или фирма НЕ може да бъде собственик на плажната ивица - тя е изключително държавна. Същото важи и за брега на р.Дунав. Същото важи и за всичко що е в земята - злато, въглища, нефт... Просто ПРОЧЕТИ и помисли какво означава!

    Коментиран от #156

  • 89 Стига с тези диктатури бе!

    44 4 Отговор
    Соца умря преди над 30 години! Какво пак се опитвате да ни тормозите за такива дребни неща?
    Кой и какво щял да ни тероризира?
    А не може ли ние да сменим пак цялата система?
    И правителство няма, кой иска пак да ни мачка и защо? За това, че в двора имам кладенец?
    Единствено народът е суверен и той има право да определя!
    Такива "евро-американски" тонове и заплахи са излишни! Понеже ние, народът можем да изменим всичко!
    Конституция, Народни събрания, да сменим президенти и правителства, всички администрации и всякакви закони...
    Още не сте разбрали, КОЙ е държавата! Това сме всички ние, народът! Никакви ЕС, никакво Нато, никаква америка, никакви минисгтри, никакви правителства и т.н...
  • 90 От чужбина

    28 2 Отговор

    До коментар #71 от "В моето село":

    Така е. И по моя край се сещам, че имаше кладенци извън селото, неизвестно кога и от кой са направени. Ама ми се струва, че има едни чиновници дето се чудят какво да правят и почват да регистрират и номерират... А и така се създава бъдеща платформа за нещо което може да се обложи с някакъв данък, такса... Например имота да се оцени по-високо и данъка му да е по-висок. Естествено хората това го чувстват като някакво ограничаване на свободата, някакво задлъжняване и е естествено да недоволстват. Ако за подобно нещо, което е практически дребно и незначително за момента се излезе на протести по улиците то управляващите ще бъдат доста стресирани и уплашени, защото ще си зададат въпроса - А как ли ще реагира раята ако вдигнем цената на ... или забраним ...???
  • 91 Пълни глупости!

    35 1 Отговор

    До коментар #77 от "От чужбина":

    " Излиза, че дори керпичени тухли НЕ можете да си направите, защото като нагребете тази глинеста пръст то вече сте престъпник..."??

    Помня преди много, много години дядовците ни по селата копаеха глина, смесваха я със слама и в калъпи правеха сами някакви тухли. Сушеха ги на слънцето, а след това събрани и подредени на някаква "къщурка" с два канала най-отдолу, кладяха огън и ги "печеха" цяла седмица с дебели дървета. А след това тези "тухли" ставаха твърди, направо като от керамика. И с тях правеха къщи по селата. Излиза, че по време на "лошия" социализъм хората са имали много повече свобода и права, отколкото в "демократичния капитализъм"? Сега си нямал право да изкопаеш глина и да си правиш такива тухли? Да оставим и това, че дърветата тогава също бяха напълно безплатни или ако е имало някакви закони, то на селяните никой не им е пречил, да вземат такива дънери от горите и да си "пекът" някакви самопроизведени "тухли"? А това днес си е направо диктатура, с тези "правила" и забрани!!!

    Коментиран от #96

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Нали искахте

    9 11 Отговор
    Промяна?Имате я.

    Коментиран от #95

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Гербераси долни

    23 4 Отговор

    До коментар #93 от "Нали искахте":

    Исках ме промяна но в случая с подписа на ГРОБ казуса само се отложи с две години и промяна нямаше.
  • 96 От чужбина

    28 1 Отговор

    До коментар #91 от "Пълни глупости!":

    ДА, така БЕШЕ. Не знам какви са били тогава законите, но специално Конституцията е сменена. Що се отнася до керпича, то и сега можеш да си го направиш, но според закона /Конституцията/ е НЕзаконно. Друг е въпроса дали се спазва, а и дали на село селския кмет и другите са на ясно с това. Естествено ако в държавата се тръгне да се вкара всичко в ред и законност... нямам думи! Вероятно 99.9% от циганските къщи са напълно незаконни. Значителна част от градските постройки също са незаконно построени. А да не говорим, че целия парламент и дори държавата е НЕЗАКОННА. ДА, незаконна е, защото бяха открити големи нарушения в предишни избори на парламент. От това следва, че и самия парламент е бил незаконен и издадените от него закони и съответното правителство също. Има ли смисъл да продължавам???

    Коментиран от #98

  • 97 Славчо

    15 0 Отговор
    Пишете и спите срока е 28 ноември а не 28 октомври.
    Само стресирате хората с невежеството си.
  • 98 Еми то тогава всичко е фалш?

    33 3 Отговор

    До коментар #96 от "От чужбина":

    Тогава, какво правим изобщо?
    На мнение съм, че тези 30 годни са ни нещо, като отрезвяване, да се събудим, в каква система живеем и защо сме унищожили една напълно социална система? За да имаме сега този Франкенщайн от "закони" и "разпоредби", против нас самите, хората?
    Да ни глобяват, унижават, да имаме огромни инфлации, чужди правителства да ни определят вътрешна и външна политика, някакви си акушерки, чужденки с един замах, да ни "качат" цената на дървата и въглищата, на олиото, на захрта, на кашкавала на всичко... Да не говорим за газ и бензин, горивата... Тока. Парното.
    Тази система на "демокрацията" изобщо НЕ е народна! Много съжалявам, НО Е ТАКА!
    Тя е за богатите, за олигархията! За нас е само тормоза и простотийте й...

    Коментиран от #103

  • 99 факт

    8 3 Отговор
    Помня, че някъде преди 14-15 години пак имаше същата кампания за регистрация на кладенците. Тогава масово хората подаваха информация към Басейнова дирекция. Въпросът е - ако тогава си регистрирал кладенеца си, сега отново ли трябва да го правиш или това се изисква само за кладенците, направени след първоначалната регистрация?
  • 100 Капитан Бойкот

    28 0 Отговор
    В Чили подпочвените води са дадени на концесии на разни частни компании още по времето на Пиночет. До ден днешен хората се борят да си ги върнат, за да имат питейна вода. Пречистват морска, за да имат за пиене, имат режими на много места от години.
    Чували ли сте за водните бунтове в Латинска Америка? Когато на хората забраняват да събират дъждовна вода, щото не била тяхна.
    Ей до такива извращения се стига, когато играем по свирката на такава държава.
    Пълен бойкот и това е, хайде да ги видим как ще инспектират и заравят хилядите кладенци и чешми на изоставените къщи и ниви.
  • 101 И аз ....не успях да му отговоря?

    37 6 Отговор

    До коментар #58 от "Мимо":

    За това пък аз ще му отговоря! Дете, някога беше сложно да отидеш на Запад, даже и на екскурзия. После стана много лесно, даже да работиш, следваш или да живееш там. Вече и самия Запад се измени много. Хората, нашите там, знаят много добре, какво на Запад се е изменило и ги обхваща ужас, каква система вече идва. И за това избират "Възраждане", които са ЗА България, за народа! За свободна и народна система!
    Вече са видяли, че на Запад вече няма свобода. В Британия например хората нямат даже и изгледи някога да си купят някакъв имот, понеже всичко от години, даже от преди да се родят даже, е станало адски скъпо. А кой иска да е вечен роб?
    Гледайте предаванията по телевизията на Галя Щърбева: "Да хванаш гората". Там има интервюта с наши българи, които са живяли навън, в западните страни, години и са решили да се приберат, обаче не в София, не във Варна или пък в Пловдив. Те избират селата??? Защо? Гледайте няколко от тези предавания в Ютюб и ще разберете, защо! Макар, че са умни, работливи, имали са много хубава работа и високи доходи, те са се върнали в нашите села?... А даже имаше и чужденци, немци и даже едно австралийско семейство, продали си къщата в град Пърт, в Австралия и си купили къща в едно село Катранджи, Великотърновска област. Децата на тези хора много добре разказват, какво е на Запад и как е в Австралия. Вижте и тяхното интервю! Много интересно е! Западът вече не е магнит за хора, които обичат свободата! България за сега все още е свободна с
  • 102 Кър Тик

    31 0 Отговор
    Ами аз си го пълня кладенеца с дъждовна вода.
    Като няма дъжд си нося вода от реката
    Водата си е моя.
    И кладенеца си е моя собственост.
    И държавата да не ми се пречка да си живея както си искам.
    Каква регистрация.
    Още малко и всяка локва ще искат да се регистрира.

    Това си е сто процента гавра с хората.
  • 103 САНДОКАН

    22 0 Отговор

    До коментар #98 от "Еми то тогава всичко е фалш?":

    Ми то самата демокрация е измислена за да са добре определен кръг от хора,а за всички останали интересното тепърва предстои...
  • 104 Ръб

    2 6 Отговор
    Аз моя го регистрирах 2004г
  • 105 Ръб

    1 0 Отговор
    Само че списъците ги няма.
  • 106 Е сега вече

    11 1 Отговор
    ще има сопи.
  • 107 Стига сте рИвали...!

    12 0 Отговор
    Това не е ново!Мине,се не мине известно време и пак се подхваща тая тема...!Споко!И сега пак нищо няма да се случи...!
  • 108 КОЕ Е ВЯРНОТО?!

    13 1 Отговор
    В заглавието пише ,че срока е -28 октомври,а в статията-28 ноември ...!Май някой мисир пак е спал ...
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 От пусто в празно

    15 0 Отговор
    Стоят си едни чиновници и измислят някакви наредби.Всеки трети по селата си има кладенец от дядо му,или днес си има помпа да си пои 5 реда домати и пет реда чушки,2-3 корена краставицо и то за два месеца.Защото и да пръскаш,няма отърваване от омразните буболечки,накацали по доматите и те е гнус да береш.Комшийката ръси през ден,отрови ги,но да вземат да се прехвърлят на тиквичките,с по големи листа,повече лапане явно и беше побесняла и ги изскуба.Та без много зеленчуци и малко вода....
  • 111 Мммда

    23 3 Отговор

    До коментар #38 от "да видим как ще стане тая":

    Баце така е на запад, така трябва да е и у нас. От тая ЕС сбирщина само нареждания, правила и задължения може да очаква човек. Плюсове никакви.
  • 112 Абе тоостана и да искат пари

    13 0 Отговор
    Кой реши това оставете бинарните на хората да няма протести и бой само
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Някой от село

    15 0 Отговор
    А въздуха,дето дишам,да го регистрирам ли?
  • 115 Исторически парк

    16 5 Отговор
    ИСКАХТЕ ГЕРБ НА ВИ ГЕРБ! НА ВИИИ!

    Коментиран от #117

  • 116 А въздуха кога ще ни

    14 1 Отговор
    забранят? Водата е на природата, не на идиотите-управници.

    Коментиран от #138

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Очевидец

    19 1 Отговор

    До коментар #10 от "Антония, пак се занимавате с Простотий!":

    Да,само продажни идиоти управляват тази страна!Идиоти,които се стремят да отмъкнат и последната риза от гърба на бедняка!Но робското племе търпи ли,търпи!Идва време, когато ще трябва да плаща и за въздуха ,който диша!
  • 119 Другото мнение

    4 20 Отговор
    Това е мярка която ще регулира дивашкото експлоатиране на подземните води. Представете си че съседа ви, е изкопал геран и черпи вода по 50куб.м. в денонощие за да си пълни басейна или оранжериите. Поради това Вашият геран е постоянно празен. Или е изкопал септична яма до вашия кладенец и вие пиете вода от там? Винаги е по-добре когато има регулация в дадена сфера от обществения живот. Но както се вижда, народа още не е дорасъл за това.
  • 120 Горския

    17 0 Отговор
    Освен това, всеки нужник ще бъде облаган с данък, щото замърсява подпочвените води. И да не пропусна - ще има лимит на пърдене.....
  • 121 Избирател

    14 2 Отговор
    Очаквайте от ГЕРБ да въведат и "диш хакъ" , защото им се износиха зъбите от плюскане. Трябва да им избием зъбите.
  • 122 65йкр

    13 0 Отговор
    Българите търсят кого да скубят изгонихте народа от собствената им държава бе мушеници пак руснаците ли са виновни за това положение че българите сте станали краци
  • 123 Д-р Хаус

    5 0 Отговор
    Чуден кладенец вълшебен,
    котка давам във молебен.
    Вярвам в твоето заклинание!
    Чуй ти моето желание!
  • 124 65йкр

    10 0 Отговор
    Българите търсят кого да скубят изгонихте народа от собствената им държава бе мушеници пак руснаците ли са виновни за това положение че българите сте станали краци
  • 125 Вълканов

    15 1 Отговор
    При такава опустялост на селата ни, много кладенци ще бъдат погубени. Старците измряха, младите извън селото, търсейки препитние. Този акт на Правителството ще е още една стъпка на противопоставянето на възможноста изоставените села да се възстановят. Това служебно правителство със своите действия продължава затриването на селата.
  • 126 Идън

    26 0 Отговор
    Поредният абсурд! Собствениците на кладенци трябва да бъдат субсидирани- те пестят питейна вода,която става все по- скъпа,все по- малко и все по- мръсна. Хиляди кубици питейна вода се пилеят от некачествени тръбопроводи по улиците и тези тръбопроводи са правени преди десетки години- те отвътре са затлачени и запушени с мръсотия. Собствениците на кладенци не са длъжни да декларират нищо от своята собственост извън посоченото в законите .
  • 127 Гого

    21 0 Отговор
    Да грабещото ВИК иска да си вдига цените до небето,а гражданина да не ползва вода така ли господа мафиоти на ВИК
  • 128 Кубрат

    17 5 Отговор
    Не разбра ли робе че ГЕРБ,ДПС И комунистите го играят заедно.
    Пред народното събрание и премахването на всички ролитици,затвор за тях.

    Коментиран от #155

  • 129 ганю

    9 0 Отговор
    Знаете ли от къде са тъпите идеи?
    от Приключенията на Лукчо на Джани Родари
    всичко е извратено от южняшки тъпи идеи
    разтрел на тези дето го предлагат
  • 130 Калин

    21 1 Отговор
    Айде пак рекет! Боцето се възвърна на бяла джипка и пак се започна, кладенците, еврозоната, зелени самоубийствени сделки Бива ли толкова овчи търпелив народ? Време е за излизане от ЕС, а не за още от отровата му.
  • 131 Реалист

    17 3 Отговор
    Герб и Дпс веднага да се обявят за противоконституционни партии и да бъдат разпуснати веднага.
  • 132 гост

    18 0 Отговор
    Скапана държава
  • 133 Гост

    19 0 Отговор
    И следваща стъпка водомер и концесионна такса...
  • 134 Мухаа,хаа!

    20 0 Отговор
    Абе,къде ще ходите чифтокопитните? Утрепаха ви пилци,грухчовци с измислени грипове.Последва правилото" заден двор". Защо? За да не можете сами да се изхранвате.Да преминете на кауфчо,лидълчо.Който вече постепенно превзеха и малките селища.Да пазарувате само от тяхСега като ви ударят и с кладенеца, и ще преминете на модел: Премери ми ей онази мръвка,тези краставици,чушките и доматите.Колко струва общо? Имам предвид селата..Къде е логиката в тази регистрация? Ще заведат регистър ли,и на кого ще е нужен? Нашият ( на село) геран е изкопан от дядо през 50 те на миналия век.От цяла бригада геранджии,пръстените той е изливал от бетон. И е платил скъпо,както е скъпо и сега. Кладенец излиза над 10-12 бона,ако изобщо намериш майстори.Друга е целта- сега да те вкарат в списъка,а след време да плащаш на местното ВиК ( задължително частно) всеки литър.С монитиран водомер.А закона е лесен,за промени - утре се събрали дембелите в НС,от утре плащай! Иначе ще е абсолютно безмислено упражнение. Хайде заедно..Кой не скача..Или вече го забравихте този благ рефрен,а?.Говори се,че от избранниците на Бога ,се изкупуват цели села,в който няма жив човек.А бройката им надвишава 800 към миналата година,и подлежат на закриване от картата на България.Купуват за жълти стотинки.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Гошо

    18 0 Отговор
    След 27 октомври , държавата е незаконна : следва съответните ,депутати,министри и администрация да бъдат хвърлени във същите тези кладенци!!! И да им се разреши да се удавят сами,ако не подлежат на съдебно преследване,!!!
    Биййте ги,бе !!!
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Спокойно за въздуха

    13 0 Отговор

    До коментар #116 от "А въздуха кога ще ни":

    Вече си го плащаш.
    Под формата на квоти за замърсяване.
    И водата си я плащаш. Като трапезна вода в супермаркета.
  • 139 Един балък от народа

    14 0 Отговор
    И това доживяхме....и за кладенци лимит и плащане....😂😂👏👏То скоро и за ползването и на тоалетна сигурно ще има регистрация и лимит....що за глупости????До къде стигнахме ???Да се смееш ли ???Да се чудиш ли???🤣🤣
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 дядо Шишарко

    10 2 Отговор
    Ко не, откъдя накъдя шами облагат герена бря. Що кат болшевиките са на власт, и на чепа брояч ша ми турят бря.
  • 143 НикогаПовечеСДС-Чума

    16 1 Отговор
    "Кой не скача е червен." Наскачахте ли се!?
    Явно Шайката управници са решили,че и от кладенците могат да дерат кожи,защото другият начин - да изграждат водопроводи и канализации в населените места няма да им носи такава доходност,каквато искат.
    Това е идеята за регистрирането.

    Коментиран от #146

  • 144 Коментар

    16 0 Отговор

    До коментар #32 от "Сух":

    Не им разваляй евроатлантическата приказка, в която са потънали всички русофоби и мустофили!
    Много от т.нар. "граждани"(особено в столицата), които определят останалите, като селяни и провинциалисти, са заслепени от подаянията на корпорациите (дето са малко над средното ниво за страната ни), та видели са се с малко парички и са станали първи евроатлантяги (нищо, че покрай тях държавата си умира)!!!

    Истината е, че народът ни е по разединен от всякога (или поне за последните 100г)!!!
    Вместо да изгладим различията и да опандизим престъпниците и предателите, ние все още се делим на русофили/фоби, на комунисти/демократи, на граждани/селяни, на левскари/цскари и т.н.???!!!

    Когато народът ни се събуди и започне да върши изискуемия минимум за всяка уважаваща себе си демокрация (задължително гласуване и включване в масови протести), едва тогава може да се очаква някакъв подем и просперитет!
    А до тогава, стойте си по диваните и очаквайте нови и нови такси и данъци!!!
    Робът затова е роб, щото умее да търпи!!!
  • 145 Иван

    5 1 Отговор

    До коментар #64 от "Телевизия Бобов дол":

    Така е, всичко е измислено от евреите и комунизма, и фашизма, и капитализма, и регистрациите и всякакви регулаци.
  • 146 Иван

    3 6 Отговор

    До коментар #143 от "НикогаПовечеСДС-Чума":

    Но никога повече и комунизъм и социализъм!!!
  • 147 Корги

    16 1 Отговор
    Решението е просто. Не пускайте в имота си никакви административни лица. Нямате кладенец. Предупредете възрастните си родители, внуците да предупредят бабите и дядовците си, за да няма измамени! Това е абсурдно, още повече, че пестите от скъпа и мръсна вода, не ангажирате никого да ви я пречиства и доставя, не амортизирате античната им водопреносна мрежа...
    Явно някои хора много ги човърка факта, че все още можете да си произвеждате собствена продукция и се опитват да ви пратят с чантичката в Билла да си купите пластмасови турски домати и прави европейски краставици със скромните за произволна африканска държава пенсии и заплати. Да може пак някой да се нагуши с пари. Нямаш кладенец и точка. Ако някой попита.
  • 148 Кютека

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Х":

    До кога не сме роби!До кога ве?
  • 149 Кютека

    3 0 Отговор
    С какво си пълнят басейните?Чипкат се!
  • 150 Стенли

    10 5 Отговор
    Така е като не гласувате за ВЪЗРАЖДАНЕ и по лошо ще става това и през соца не го имало
  • 151 Чети преди да коментираш

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "Шщкк":

    За какви гербаджии пишеш? ГЕРБ ли управлява сега? Нека да ти е ясно, в момента има Служебно правителство, назначено от Президента. Това решение е на Президентския Служебен кабинет!!!
  • 152 Неделина

    15 0 Отговор
    Като не се изисква водомер и няма да се плащат такси защо тогава трябва да се регистрират?
  • 153 Жорж

    11 1 Отговор
    Еничерска държава. Гадни хора и натрупани безумни изисквания водещи да напрежение у хората.
  • 154 Дреносък

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Т.Е.":

    Не ако в двора ти бликне минерален извор е държавна собственост без да има държавата принос за това
  • 155 Я по леко

    3 1 Отговор

    До коментар #128 от "Кубрат":

    Откъде накъде прикачаш комунистите към шайката, а ? Кьорав и глух ли си , че от години са против тези еничари. Кога са ти искали нещо , не си разбрал , че само те се застъпват за ей такива като мене и тебе. Ама то се иска пипе , за да го проумееш .
  • 156 Бодил

    3 0 Отговор

    До коментар #88 от "От чужбина":

    Държавна собственост ограбена от депутати и власт имащи които застроиха бреговите ивици д частни хотели и сарай
  • 157 Мисля , че

    4 0 Отговор
    Тези измислени мерки са насочени повече уж към онези ,, предприемчиви " капиталисти, които бутилират и продават неконтролируемо вода или имат автомивки и др.подобни доходоносни бизнеси, черпейки от недрата на земята. Нали всички сме наясно, че те ще намерят начин да се ,,оправят" и ще има пак още рушвети, плащане на партийни централи. Селянинът не могат го хвана в преразход заради бахчата. И едва ли някой ще хукне от двор в двор да му измерва дъното на кладенца или дали е пресъхнал. Друг дявол има в замисъла. Всеки случай не е от милост към държавния ресурс, а от интереси лични и мазнинки за партийни дела.
  • 158 Стиф

    7 2 Отговор
    Много ми е интересно как ще влезнат и ще го съборят/унищожат за моя сметка. Без заповед за обиск(на какво основание) и без мое позволение(при липсваща)..? Не е до комунизъм, фашизъм или демокрация, а до елиминация на цяла нация...

    Коментиран от #167

  • 159 Соня

    0 0 Отговор
    От октомври до ноември има 1 месец! Четете текста,после пишете заглавие...Във заглавието 28.10. А в текста 28.11 ,втората дата е правилната!
  • 160 Нощен.

    2 3 Отговор
    Вие неразбрахте ли, че НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА ПОВЕЧЕ!!!
    ДА издигнем лозунг “НЕ ГЛАСУВАЙ!!!, ИЗРИТАЙ ВЛАСТА!!!”
  • 161 Поредното престъпление

    7 1 Отговор
    Това не е никакво предупреждение ,а реална заплаха .Няма да има никакви глоби ,а рекет.Тази заповед и наредба е незаконна,престъпна и подсъдима и домът на инициаторите е затвора !
  • 162 учуден

    1 3 Отговор
    Тук много всезнайковци бе аз не съм и предполагал че има толкова много. Но все пак да попитам как си харчат 10 кубика на ден за денонощие? За едно къпане-80 лт.4 човека=360-400 лт.4 пранета по 20 лт.=80 лт 2 миялни по 30 лт=60 лт. тоалетна 30 пъти=280 лт. или общо 1-1.5 кубика. Или тук важното е да се оплакваш от вкъщи на дивана.

    Коментиран от #164

  • 163 Гост

    2 1 Отговор
    Всеки свободен европеец е длъжен да се подчини доброволно.
  • 164 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #162 от "учуден":

    Смятал си разход на вода за апартамент, а там няма кладенец. Те са по дворовете, където се полива с кубици.
  • 165 Шегаджия

    4 0 Отговор
    Спокойно бе хора скоро ще се въведе и данък за вдишване на въздух и въздухомери ще има за вдишване колко въздух си вдишал и за издишване за да не би да откраднеш малко въздух между вдишването и издишването , а пък който се противи да носи въздухомерите навсякъде със себе си ще има солени глоби освен това ще има и лимити за вдишване за да не стават злоупотреби с количеството на вдишваният въздух , скоро всичко ще е под контрол
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Коментар

    5 0 Отговор
    В тази държава управляват само идиоти!
  • 169 До Демокрация а ?

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Демокрация, а?":

    Колега изтървал сте предложението за " Данък екскремент".
    Ще се монтират технически измервателни средства- лайнообемометри на всяка тоалетна, като обема изтропана материя ще се съотнася към количество потребена храна чрез умножаване по съответния колекционен коефициент. Полученият резултат се умножава по цената на водата необходима за отмиване на фекалната маса и получената стойност се умножава по спотовата цена на петрола, марка Брент.
    Така всички ще са доволни ...а ще помогне и за природата и селското стопанство, защото се очаква сериозно нелегално , нешзмерено дефекиране по полета, гори и ниви.
    Заловените да дефекират нерегламентирано ще бъдат глобявани с шестмесечн размер на данъка при база 680 лева за месец.

    Коментиран от #170

  • 170 Аман от автоматични редактори

    1 0 Отговор

    До коментар #169 от "До Демокрация а ?":

    колекционен коефициент = корекционен коефицент
  • 171 РЕАЛ

    1 0 Отговор
    КОЙ е ДЪРЖАВАТА ами ние народа,ние избираме държавниците а ТЕ си мислят че те са ДЪРЖАВАТА....преди избори ни се молят че ще направят да живеем по добре ДА АМА НЕ....ТЕ ТЕ САМО ИСКАТ ДА СА ДОБРЕ...ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ....ТЕ СА НА ДЪРВОТО КЛОНКА и не я ли ОТРЕЖЕМ така ще е...но те вече сами си го режат ДА ИМ ПОМОГНЕМ..
    ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА Е НА НАРОДА И ВСИЧКО В НЕЯ Е НА ВСЕКИ....А ОНИЯ ДА СИ СРАВНЯТ ЗАПЛАТИТЕ С БЕДНИТЕ...А УЖ СМЕ РАВНИ...ДА АМА НЕ...ДА ГИ ПОИЗРАВНИМ...ДОЙДЕ ВРЕМЕ..
  • 172 Какво значи кладенец

    0 0 Отговор
    Моя е 8 метра ама е горна вода и го ползвам да събирам дъждовна вода и пак ме мога за целия сезон да събера и 10 кубика вода трябва ли да регистрирам дуката според вас.