Last news in Fakti

24 Януари, 2023 10:34 4 903 8

Сертифицираха нов строителен продукт

  • железен силикат-
  • продукт-
  • строителство-
  • регистрация

Страничният продукт – железен силикат, може да се прилага в бетони и разтвори

Сертифицираха нов строителен продукт - 1

Чуждестранна компания, работеща на българския пазар, сертифицира един от основните си странични продукти – железния силикат, като строителен продукт с приложение в бетони и разтвори. Суровината вече ще се използва като фин добавъчен материал от индустриален произход от производителите на бетон, бетонови изделия и строителни разтвори.

Железният силикат е страничен продукт от обработката на медни концентрати. Материалът покрива изискванията на двата хармонизирани европейски стандарта, като с употребата си спомага за намаляване на въглеродния отпечатък и устойчивото оползотворяване на материали от индустриален произход. Наред с това използването му води до създаване на строителни продукти с по-високи механични характеристики и повишена дълготрайност.

Влагането на железния силикат като суровина за други производства е интегрална част от стратегията на устойчиво развитие на „Аурубис България“. Суровините на бъдещето са вече произведени материали, готови и сертифицирани да бъдат използвани в кръговия процес на устойчиво оползотворяване.

Железният силикат е сертифициран от Министерството на околната среда и водите като страничен продукт през октомври 2021. През октомври 2022, Центърът за изпитване и европейска сертификация го нарежда сред първите материали в България от индустриален произход с такъв статус.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 3456

    19 3 Отговор
    Миленче , що не разкажеш за това как от Днес всички продукти за ядене ще са пълни със Скакалци , хлебни червеи , ракообразни на прах ... по директива на ЕС...
  • 3 Дааа

    21 1 Отговор
    Железният силикат е страничен продукт от обработката на медни концентрати.
    Затова ли, измря рибата в бургаското пристанище и няма риба... екологично избита.
    Да не дава господ да живееш в нова кооперация, с такива екологични материали.
  • 4 Ахааааа ясно

    17 1 Отговор
    Значи навремето,като са строили сградите и пътищата, все тоя отпадък железен силикат са слагали за да добавя страхотна якост....що,т старите пътиша и сгради,на места още стоят,ама новите са леш. Добре че го измислли тоз силилат че и го сертифицирали. Оттук нататък ,,кой е тарикат, ше строи със силикат,,, Еййй най-после настигнахме капественото строителство от едно време. Дет са вика напред вминалот....

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    24 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ахааааа ясно":

    Имаш отпадъчен продукт, чудиш се какво да го правиш, как да му вземаш парите -> Прокарваш го като подобрител на якостта и го продаваш. Вече правиш пари от отпадъка.
  • 6 Трътлю

    7 2 Отговор
    Не знам дали е съвпадение, но трима от собствениците в моята кооперация умряха миналата година, и не от ковид ами от онова лошото. Аз там съм го дал на наематели, но от общо четирите апартамента трима млади си отидоха. Двайсетгодишна малка кооперация градена с итонг

    Коментиран от #8

  • 7 Медни и златни руди обработва

    1 0 Отговор
    Само МЪНДИ В ЧЕЛОПЕЧ.... ЩО не и казват името....
  • 8 Само да попитам?

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Трътлю":

    Значи не са умряли от алкохола който са пили и от изключително качествената храна която всички ядем?!
    Ама ти реши че са умряли защото живеят в кооперация строена с Итонг!!!
    Възможно е, ако са го гризали.