Last news in Fakti

24 Юли, 2013 16:59 3 792 9

С 12% повече имоти от частни съдебни изпълнители

  • imot.bg-
  • търг-
  • жилища

С 11.93% се е увеличил броят на продаваните имоти от частни съдебни изпълнители през юни 2013-а в сравнение с година по-рано. В края на миналия месец техният брой вече е 1145 се посочва в доклад на агенция „Форос”. Най-много жилища, чийто ипотеки не са обслужвани и са попаднали в ръцете на частни съдебни изпълнители, има в София – 298. На второ и трето място са Велико Търново и Бургас, съответно с 55 и 50 имота. Следват Русе (48), Пловдив и Плевен (39) и Стара Загора (35).

Независимо, че броят на подобни имоти с годините расте, той остава сравнително малък на фона на целия пазар и не може да окаже съществено влияние върху цените, напомнят отново анализатори.

Справка в специализирания сайт imot.bg показва, че към момента там се оферират 150 ипотекирани жилища. Най-силно е предлагането на двустайни апартаменти. То е съсредоточено в жк Люлин и Манаскирски ливади. Причината да се наблюдава силно предлагане в Люлин е, че част от купувачите се насочваха към долния ценови сегмент, за да могат да покрият по-лесно разхода по кредита, и най-вече високите лихви. В районите, където се наблюдаваше масово строителство, като например Манастирски ливади, в доста от случаите покупката се извършваше с цел инвестиция, което към днешна дата не е фатално, тъй като купеният тогава имот не е основно жилище.

По-малко са офертите за ипотекирани апартаменти в района на Младост, Овча купел, Дружба и центъра на София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аноним

    3 2 Отговор
    150 имота за Двумилионна София - Апокалипсиса Идва

    от 30 000 Купувача - кой ще купи Първи .......

    много глупаво племе - мечтаещо , блеещо и Плащащо Скъпо
  • 2 realist

    4 3 Отговор
    лавината тръгна, още е като главата на снежен човек, но се увеличава бързо и сигурно и скоро ще задуши всичката строително-брокерска пасмина дето строи на 150 евро квадрата пък иска да продава на 1000 евро квадрата, на нещастници бачкащи за паница боб , подхвърлена от накой нагъл комуноидо-турски олигарх.
    Чака ви много болка, господа продавачи.
  • 3 Николо Макиавелски

    4 3 Отговор
    истината е , че от ЧСИ имот Не трябва да се купува, защото :

    1-има много подводни камъни отн. собствеността.

    2-имотите при ЧСИ са некачествени-
    хубавите имоти Не стигат до ЧСИ

    3-при Търг Цената отива Доста над очакваната , всеки Иска да спечели и плаща

    то на свободния пазар няма хубави жилища , какво остава за ЧСИ !

    хубавите и евтините жилище се изкупиха през 2010 год , сега идва ред да се Продават отново , но на кофти цени
  • 4 1111

    1 2 Отговор
    Лавини от лански сняг....Снежни човеци от по-лански сняг,от които са останали само метлите(тоягите) и нослетата(морковите)...Сетих се! Тояга и морков! Звучи познато,нали?
  • 5 Дими Димов

    1 0 Отговор
    Божееее, каква лавина само, не е истина...

    Мнението ми не е препоръка за нищо, всеки сам да си прави сметката...късмет на всички.
  • 6 Бай Иван

    0 2 Отговор
    Смърт на ЧСИтата .Те са башибозука на България и трябва да бъдат изметени!
  • 7 Иракли Иракли

    1 1 Отговор
    Като си взимал кредит,да си преценявял реално възможностите си,а
    не връзките!......Ние нямаме проблем!АКО ще да са на власт комунисти,фашисти,демократи или извънземни ,НИЕ
    в нашия регион произвеждаме и добре реализаме!Има кой да реже главата на негодните ни политици,дано СОФИЯНЦИ СВЪРШАТ РАБОТА!ИРАКЛИ неможе да отиде в София и да протестира,защото реколта иска своята грижа и ако
    не е в непосредствена близост ден в ден до нея значи ПРОБЛЕМ!

    Коментиран от #8

  • 8 Бай Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Иракли Иракли":

    Няма нищо лошо Иракли.Върти си мотиката на полето и си заравяй главата в пясъка.Но дано не ти се наложи да теглиш кредит по някаква причина защото всичко се случва.Тогава да те видим дали ще ти стигнат морковите и компира да си покриеш задълженията.Найвно е така да се разсъждава.
  • 9 stroitel

    0 0 Отговор
    и повече ще стават - в другите държави където прехода не беше мирен сега лихвите по жилищните кредити са под 3 % , а за овцете у нас са 9 % и с таксите и дребния шрифт стават 15 % - да ни е честито.