Last news in Fakti

31 Октомври, 2022 11:11 2 012 3

„Златна виза“ поскъпва двойно

  • андора-
  • златна виза-
  • инвестиция

Желаещите да имигрират легално в Андора ще трябва да инвестират минимум 800 000 EUR

„Златна виза“ поскъпва двойно - 1

Премиерът на Андора Ксавие Еспот обяви промени в Закона за чуждестранните инвестиции, като една от тях е увеличаването на прага за влизане в програмата за разрешение за пребиваване чрез пасивна инвестиция (закупуване на недвижим имот) от 400 000 EUR на 800 000 EUR. Също това цифровите номади и по-малките инвеститори ще трябва да демонстрират по-стабилна финансова позиция: прагът се повишава от 15 000 EUR на 50 000 EUR.

„Необходимо е да се създадат механизми присъствието на жители и международни инвеститори, които да повлияят максимално положително на ежедневието на нашите съграждани“, каза Ксавие Еспот.

Правителството взема и спешни мерки относно настоящата ситуация на пазара на жилища под наем. Целта е да се улесни достъпът на населението до имоти на достъпна цена. За целта ще бъде внесен законопроект за ограничаване на новите туристически лицензи за две години.

Нови туристически лицензи ще се дават само на апартаменти и студиа, ако се докаже, че отговарят на изискванията за категория 5 звезди. Това освобождаване ще подобри качеството на туристическия сектор.

В рамките на 2 години изпълнителната власт ще трябва да изготви проучване за туристическия потенциал на страната, което да установи нови критерии, на базата на които да се допускат нови туристически апартаменти.

Ръководителят на правителството на Андора отбелязва, че „туристическият натиск от последното десетилетие имаше очевидно отрицателно въздействие върху жилищния фонд под наем. Твърде много са заделени за къщи за туристически цели, което със сигурност е по-доходоносна дейност от дългосрочните наеми в момента.”


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тауред

    0 1 Отговор
    не Андора
  • 2 Тръгнал съм

    2 1 Отговор
    да ходя точно в Андора
  • 3 В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..

    3 1 Отговор
    В Андора са френско каталански роми..княжество изкуствено,създадено за пране на пари ..Нноооо,от определени перачи...Не всички