Last news in Fakti

10 Ноември, 2022 13:21 5 409 11

Ръст от 203% при цената на жилищата

  • турция-
  • жилища-
  • цени

Регионите с най-бързо растящи цени на имотите в Турция

Ръст от 203% при цената на жилищата - 1
Снимка: М. Богданова ©

Според технологичната платформа за оценка на недвижими имоти Endeksa средногодишното увеличение на цената на жилищата в Турция през септември 2022 г. е 203%. Средната продажна цена на квадратен метър е 11 450 турски лири (630 USD), средната цена на жилищата е 1,49 милиона турски лири (79 200 USD). Срокът за изплащане на инвестициите в турски жилища е 19 години.

Провинциите с най-висок годишен ръст на цените на жилищата през септември са Мерсин, Истанбул и Анталия. Цените на този вид имоти в Мерсин скочиха с 253% през последната година, като средната продажна цена на квадратен метър беше 10 498 турски лири (580 USD). Годишното увеличение на цената на жилищата в Истанбул е 246%, средната продажна цена на квадратен метър е 19 537 турски лири (1070 USD). Годишното увеличение на цената на жилищата в Анталия е 243%, средната цена на квадратен метър е 16 430 турски лири (900 USD).


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брабус

    14 4 Отговор
    Има ли все още някой да се връзва на подобни статийки?!
  • 2 Шейх

    4 8 Отговор
    Хайде дежурните от ул. Плакалница да започнат СЕГА
  • 3 До Брабус

    4 14 Отговор
    Има, тия които си купуваме, или продаваме имоти ни интересуват такива статии. Има едни активни 100/ 200 хиляди души на пазара, както и брокери и банки. Останалите лузъри не спирате да плюете по форуми, че сме пълни идиоти, че предстои срив и се успокоявате с мисли за апокалипсиса.

    Коментиран от #6, #8

  • 4 До Брабус

    6 2 Отговор
    Като си се кръстил Брабус не знаеш ли, че тая безполезна машинка за гъзария струва колкото 5 апартамента в Турция
  • 5 Шейх

    3 3 Отговор
    пак съм аз - ръст ръст ръст ръст ръст ръст.............................................................................................................................................................................................................ръст !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 6 Гост

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "До Брабус":

    Затова ли трета година ви висят обявите?
  • 7 Инвеститор

    6 6 Отговор
    Ей машмароци,фатайте се и на втора работа,че тая зима ще е студена и гладна, стига сте ръсили акъл
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Да де ама

    3 1 Отговор
    На това му се казва фейк новина. Списвача дали е проверил кога имотите в Истанбул са били по 400 долара или в Анталия по 350. Или само гледаме цената в турски лири и слагаме бомбастични проценти .
  • 10 Брокер

    4 3 Отговор
    Какво ни вълнуват цените в Турция.Турция нито е в Европейският съюз нито е държава в която някой би си вложил спокойно парите за да очаква растеж там .Напротив в Турция хората ходятт на евттин пазар из молове и тн. Само гледайте какво ще се случи с цените на имотите в България ,когато приемем еврото. Минимум 25% отгоре на всичко сегашни тавани и то ако тази инфлация догодина бъде озаптена.Ако не се случи спиране на инфлацията очаквайте нови 60 % ръст на цените имотите догодина арантирано.

    Коментиран от #11

  • 11 Софиянец

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Брокер":

    Остави не им обяснявай на това стадо. Те си мислят, че са в 2008г. И предстои същия крах. Баламурници