2 Август, 2013 13:08 5 406 0

Сблъсък между баварци и руски олигарси

  • гармиш-партенкирхен-
  • луксозни имоти

Мултимилионерът Роман Абрамович може да си позволи всичко, което пожелае. Собственикът на футболния клуб „Челси” и недвижими имоти по цял свят, разполага и с разкошна вила в известният зимен баварски курорт Гармиш-Партенкирхен. По непотвърдена информация предишният собственик на имота е била дъщерята на бивши президент Борис Елцин – Татяна.

Сънародниците на Абрамович както тук, така и в цяла Бавария не са малко. „Интересът на руснаци към Гармиш-Партенкирхен расте. От миналата година се наблюдава увеличаване на руски граждани към покупката на ваканционно жилище или къща в подножието на Цугшпиц”, споделя Ралф Шатто брокер. Най-пресният пример е придобит наскоро имот от руски богаташ на стойност 10 млн. EUR на брега на Тегензее. По непотвърдена информация новият собственик на луксозната вила, която е построена през 1936 г. по заповед на офицера от СС Карл Волф, е руският олигарх Алишер Узманов. Последният ръководител на СССР – Михаил Горбачов, също разполага с луксозна къща в баварския курорт.

Местните жители обаче н са доволни от това нашествие на руски олигарси, тъй като смятат, че Гармиш-Партенкирхен ще последва съдбата на австрийския зимен курорт Кицбюл. Там, както е известно, цените на имотите драстично се увеличиха след като си купи къща Елена Батурина (съпруга на бившия кмет на Москва Юрий Лужков).

„Предпочитанията на клиентите са към имоти разположени в Южна Бавария”, споделя Щефан Кипес, ръководител на Института за изследване на пазара към Асоциацията на недвижимите имоти в Германия. През изминалите 12 месеца се отчита ръст от 6.3% при сделките с недвижими имоти. За разглеждания период са извършени покупко-продажби на обща стойност 35.78 млн. EUR. Анализатори посочват, че това е най-високият ръст за последните 20 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА