Last news in Fakti

14 Юли, 2003 00:00 3 358 0

С 28 дка аквапарк се сдоби Слънчев бряг

  • които-
  • парка-
  • комплекса-
  • могат-
  • фирма-
  • аквапарк-
  • слънчев-
  • върху-
  • пързалки-
  • слънчев бряг
, Скоростни пързалки, "луди реки" и басейни с изкуствени вълни вече забавляват и туристите в Слънчев бряг. Аквапаркът, който се намира в западната част на курорта, беше открит с пищен купон в събота вечерта. За поливането му се събраха над 1000 ВИП-гости от хайлайфа.За доброто им настроение пък се погрижи лично Слави Трифонов, който огласи комплекса с хитовете си. Видният ни шоумен доведе със себе си и екип от 120 души, които да работят за предаването му, което цялата седмица ще се излъчва от аквапарка.
Комплексът, който е разположен на 28 декара в западната част на Слънчев бряг, предлага 11 водни пързалки и още куп атракционни, изработени по последни технологии, в които циркулират над 9 хиляди кубика вода.
За най-големите смелчаци е построена 18-метрова пързалка, която в най-стръмната си част има наклон от над 70 градуса. Тези, които не търсят толкова силни усещания пък могат да заложат на "ленивата река", по която ще се носят върху надуваеми пояси или да се плицикат в басейна с изкуствени вълни, които се мятат на 1,5 метра височина.picture:1,20030714_41.jpg, Междувременно, под зоркия поглед на аниматори, малчуганите могат да се забавляват в детския комплекс, в който е вдигнат цял замък и пиратски кораб. Докато се изживяват като герои от приказка, децата се наблюдават от специално обучени водни спасители. Общо 45 спасители дебнат за сигурността на всички гости в парка, който побира 2500 души. Целият персонал на комплекса пък наброява 200 служители, които са облечени в различни костюми, според дейността им.Между спусканията по екстремни пързалки, посетителите на парка, могат да се разхладят в сладоледения салон или някой от 4-те бара или 2-та ресторанта в комплекса. За да запечатат спомена от преживяванията си на атракционите, пък туристите могат са си направят снимка, която да бъде щампирана направо върху фланелките им.
Паркът работи от 10 до 19 часа, като билетът за възрастни е 20 лева, а за децата под 90 см., входът е безплатен. За малчуганите, които са високи между 90 см и 1,20 м цената е 6 лева.
Над 10 млн. лева са инвестирани в Аквапарака,
picture:2.jpg, съобщи Камен Дееничин, мениджър на "Аквапарк" АД, собственик на комплекса. В сумата не влиза стойността на земята под парка, който е вдигнат върху мястото складовата база на Кореком. Целият проект е завършен за пет месеца, като материалите за всички съоръжения за доставени от испанската фирма "Екшън парк мулти форма", която освен парка в Слънчев бряг е проектирала още над 70 атракциона в целия свят. За консултант, от новосъздадената фирма "Аквапарк", привлекли малайзиецът мистър Сим, който съветваше и акваполиса в Златни пясъци.
Очакваме до три години да си възвърнем инвестицията,а догодина планираме да разширим територията на парка и да изградим нови съоръжения и дискотека, обясни Дееничин. За следващият сезон се предвиждат и гривни с електронни чипове за посетителите, с които те да плащат в заведенията в комплекса, след като на входа са платили определен депозит.
"Аквапарк" АД е регистрирана за изграждането на парка от собствениците на фирма "Фрам", която се занимава с търговия на бързоборотни стоки и е един от първите вносители у нас на кока-кола, изделията на Якобс Сушардс и "Сага кафе". Собствениците са известни и като хората, които купиха варненския и бургаския Кореком.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА