Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 09:21 1 777 0

Стабилизира се пазарът на студентски жилища

  • италия-
  • студетски жилища-
  • наем

В Италия наемите са се увеличили средно с 5%

Стабилизира се пазарът на студентски жилища - 1
Снимка: Shutterstock

През 2022 г. наемът на единична стая в Италия се е увеличил с 5%, със значителни увеличения в големите университетски градове: Милано (+10%), Болоня (+29%), Рим (+6%), Флоренция (+16%) ) и Пиза (+10%). Студентите плащат средно 324 EUR на месец за единична стая срещу 209 EUR на човек за легло в двойна стая.

Когато става дума за среден наем, трябва да се вземе предвид диапазонът от 450 EUR в Болоня до 550 EUR на месец в Милано.

Доклад на SoloAffitti показа, че студентите в Торино плащат 297 EUR на месец за стая, докато много други градове като Генуа, Ферара, Сиена или Триест изискват 300 EUR на месец.

По-ниски ставки са фиксирани на юг: в Бари и Пескара те възлизат на 250 EUR, докато в Палермо наемът, въпреки че расте, остава стабилен на 180 EUR на месец.

Проучването на SoloAffitti показа, че когато търсят жилище, студентите предпочитат да са близо до транспорт (71,4%) или директно до факултета (69,4%).

Заявките за единични стаи също са много високи (53,1%) и сред опциите, в допълнение към модерните и удобни мебели, които не винаги присъстват в къщите, отдавани под наем на студенти, сега се разглежда предоставянето на Wi-Fi приоритет. Наличието на климатик все още няма значение, както и това на пералня и съдомиялна. Студентите предпочитат да спестяват пари.

И накрая, с нарастващите цени на наемите и произтичащата от това необходимост от споделяне на стая или апартамент с други студенти, има увеличение на търсенето на имоти от един и същи пол (12,2%).


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА