29 Декември, 2022 09:21 8 919 9

Регион, който дава по 30 000 EUR, за да се преместиш да живееш в него

  • италия-
  • къщи-
  • програма

Целта е възраждане и заселване на планинските италиански региони

Регион, който дава по 30 000 EUR, за да се преместиш да живееш в него - 1
Снимка: Shutterstock

Италианският регион Емилия-Романя, чиято столица е Болоня, стартира нова инициатива за млади двойки и семейства, които искат да си купят жилище в една от 121 общини. Предлага между 10 000 и 30 000 EUR на тези, които искат да се преместят там.

Програмата цели да насърчи заселването и възраждането на планинските райони на региона чрез безвъзмездна помощ за закупуване на недвижими имоти за постоянно пребиваване. Приносът е ограничен до закупуване на жилища, съществуващи към датата на одобрение на публичното обявление и разположени в „планинските общини“.

Максималният размер на жилищната помощ в никакъв случай не може да надвишава 30 000 EUR и се равнява на 50% от разходите, направени за закупуване на жилище. Минималната вноска, която може да бъде поискана, е 10 000 EUR. Размерът на вноската се определя от кандидата в момента на кандидатстване. В допълнение, кандидатът се задължава да предостави размера на съфинансирането, необходимо за покриване на общите разходи.

Хора с италианско гражданство или гражданство на друга държава от Европейския съюз или други държави извън ЕС, в съответствие с имиграционното законодателство са тези, които могат да кандидатстват.

Също така могат да кандидатстват и лица с регистрирано място на пребиваване или които желаят да се занимават с изключителна или основна дейност в община Емилия-Романя. Кандидатите трябва да са родени след 01.01.1982 г., както и не трябва да са получавали преди това държавни субсидии за закупуване на жилище.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брокер

    21 4 Отговор
    Нееее, няма комисионни за брокерите, неее
  • 2 един от многото

    29 2 Отговор
    Странджа Сакар по италиански!

    Коментиран от #3

  • 3 Бай Яни

    25 0 Отговор

    До коментар #2 от "един от многото":

    С една разлика, в Странджа ти даваха имот безвъзмезно. И до 10 000 лв. в зависимост от броят деца.
  • 4 Беловеца

    31 1 Отговор
    Нашите Италиянци кво чакат,пари дават хората а и региона има звучно име...Емилия-Романя.
  • 5 случаен

    22 3 Отговор
    айде онез от хотелите да заминават
  • 6 Цоко Смоко

    16 1 Отговор
    И тука има много градове с атрактивни цени,но всички искате да сте в голямото село и ревете,че ви е скъпо
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Живко бибитков

    3 0 Отговор
    Тука дават ще дават по 630 лева след данъците минимална заплата за да може да се поразредят препълнените села и градове.Така се прави не като простите италианци.