Last news in Fakti

14 Ноември, 2022 14:21 2 345 2

Ръст в броя на собствениците

  • италия-
  • имоти-
  • собственост

Над 70% достигна процентът им в Италия

Ръст в броя на собствениците - 1
Снимка: Shutterstock

През 2021 г. 18,2 милиона домакинства, или 70,8% от общия брой, са притежавали собствен дом в Италия. В същото време 5,2 млн. (20,5%) са живели под наем, а 2,2 млн. (8,7%) са получили безплатно жилище.

Домакинствата, притежаващи жилище и плащащи ипотечен кредит, са 12,8% от общия брой (около 3,3 милиона домакинства). Това стана ясно от доклада на ISTAT, изпратен до Министерството на труда, който също публикува данни за нивото на пренаселеност в италианските домове.

Наемането в Италия е по-разпространено сред най-бедните домакинства. Преобладаващата част от настанените под наем са новосъздадени семейства, 47.8% от самотните хора до 35 години и 39.9% от младите двойки без деца (когато жената е под 35 години). Висок процент се наблюдава и сред самотните хора на възраст 35-64 години (33,2%), сред семействата с един родител с непълнолетни деца (30,8%) и сред тези, които имат поне три непълнолетни деца (33,7%).

Според последните данни на Eurostat за 2020 г. делът на хората, живеещи под наем или под наем, от 24,9% в Италия остава значително по-нисък от средния за еврозоната 34%.

Нивото на пренаселеност, наблюдавано в Италия, измерено чрез броя на хората, е по-високо от средното за ЕС. През 2020 г. делът на хората, които нямат достатъчно стаи за членовете на семейството си в страната, всъщност е 26,1% спрямо 17,5% в ЕС и 13,3% в еврозоната.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 испанец

    2 0 Отговор
    Братята италианци се позамогнаха и накупуваха много апарти. Това е добро за инвестиция. В България е същото , много народ се натъпка с имоти. Над 85% са собственици. Браво.
  • 2 Селяни

    2 0 Отговор
    Поморие - най-мръсната крайбрежна ивица, за качеството на строежите дано няма земетресение!!!!