Last news in Fakti

18 Декември, 2022 15:25 7 038 2

Модернизират една от атракциите на Кюстендил

  • кюстендил-
  • хисарлъка-
  • инфраструктура

Нова инфраструктура за парк "Хисарлъка"

Модернизират една от атракциите на Кюстендил - 1
Снимка: БГНЕС

Група експерти на Общината и на туристическия бранш в Кюстендил работи по изграждането на нова инструктура и атракция по парк "Хисарлъка" над града, който е на площ от около 1300 декара, каза кметът Петър Паунов. От години Общината чака решение на Министерството на културата по преотдаването на Римската крепост от 4 в. на Хисарлъка, реновирана за окоол 4 млн. лева - много посещавана от туристите дестинация.

Вече е определен терен от около 200 кв. метра за откриване на временно преместваемо кафене в парк "Хисарлъка", като условието е изграждане на модерна,сертифицирана детска площадка, каза кметът на Общината Петър Паунов
От поне 50 години се разработва и идеята за изградане на лифт, въжена линия, от пл. "Велбъжд" до "Хисарлъка" - около 1 километър. Оказва се, че товае трудно осъществимо.

Същевременно експерти коментират, че върви процедура по включването на част от парк "Хисарлъка" в общия регулационен план на Кюстендил, което означава, че там ще започне и строителство и нова инфраструктура.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодоров

    11 2 Отговор
    Ами"ФАКТИ" защо не се наричате
    "ЦЕНЗУРА" без кавички разбира се, щом триете всичко за което не ви е платено.
  • 2 Чичето

    1 0 Отговор
    Гръм да ги удари и пауна и тези неговите сурогатници.. Разкопаха града, изпокрадоха де що очи им видят! Не искам да ги съдя, но онзи горе наказва през поколения