Last news in Fakti

6 Август, 2003 00:00 690 0

Абонати плащат без да имат топла вода

  • абонати-
  • мощност
Столичната "Топлофикация" прибира незаконно по 7-8 лева такса мощност през лятото от абонати, които не получават топла вода, установи проверка на "Новинар".
Нарушена е заповед на министъра на енергетиката Милко Ковачев да не се искат пари, ако централите са спрени.
Най-пострадали от самоволието на "Топлофикация" са кварталите "Хаджи Димитър", "Левски Г" и "Суха река". В тях има 22 305 битови абонати, което е около 70 000 души. Тамошните временни отоплителни централи на мазут не греят водата, но пращат сметки с незаконната такса.
Съгласен съм, че не е справедливо абонатите да плащат, призна Стефан Дочев, директор на "Дирекция външни връзки" в "Топлофикация-София". Но парите за ремонти, амортизации и за заплати на персонала трябва да се избият през лятото. Цената за мощност е фиксирана от правителството и не може да се удвоява през зимата.
Няма нормативни пречки цената за мощност за битовите абонати да се начислява само през зимата, коментираха обаче от Държавната комисия за енергийно регулиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА