Last news in Fakti

21 Декември, 2022 11:41 15 265 8

Изкупуват 81 декара земя в центъра на втория по големина български град

  • пловдив-
  • гребна база-
  • имот

За целта общината сформира работна група, която да преговаря със собствениците

Община Пловдив започва преговори със собствениците на имота от 81 декара край Гребната база. За тази цел ще бъде сформирана комисия от общински съветници и експерти, обяви кметът Здравко Димитров.

„Издадох заповед, с която сформирам комисия от експерти и общински съветници, за да преговарят със собствениците на спорния парцел от близо 80 дка в парк „Отдих и култура“. Още миналата седмица обявих публично, че ще инициирам среща с тях, за да потърсим най-разумното решение в полза на гражданите. Винаги ще търся обществен консенсус за темите, важни за пловдивчани”, написа Димитров в профила си във Facebok.

Това се случва след поредица протести в защита на зелените площи край Гребната база, припомня Trafficnews.

Статутът на имота бе променен през изменението на Общия устройствен план на сесията на 24 ноември. Теренът е част от 140-те декара, които Община Пловдив загуби чрез апорт в т.нар. Дисниленд в мандата на д-р Иван Чомаков.

Според новите показатели в зона за рекареация, там може да се застрои 65 000 кв.м. Според недоволните пловдивчани това е 100 млн. лева частен интерес, но срещу него стои обществения интерес.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 "Собствениците"?

    48 5 Отговор
    Ще ви дам аз едни "собственици",сган крадлива! 2023 ще е "по-различна"!
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    26 1 Отговор
    Тони, какво е "рекареация" , че и гугъл не знае ‼️‼️‼️‼️‼️❓❓❓❓❓

    Коментиран от #6

  • 3 квя

    56 3 Отговор
    А защо да се отчуждават? Трябва просто в ОУП на градът това да бъде отразена като парк. И собствениците да си го държат като такъв. Да си слагат машини за кафе, за сладолед, каквото поискат
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 безпартиен

    35 0 Отговор
    Та кои са собствениците?Не фирмите а лицата кои са?Истинските а не тези с пълномощни кои са?Ако и в ДАНС или ГДБОП не знаят да попитат!Може и да им каже някой!
  • 6 Чакала2

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Думата е рекреация, значи нещо което е предназначено за ,бизнес или парк ,почивна станция.Recreatie park.
  • 7 смях

    4 0 Отговор
    Явно е важно след като им е харизана земята да им се и плати.
  • 8 Трътлю

    1 0 Отговор
    Антония, гребната не е в центъра войто момиче. И да беше пуснала една карта да видим аджеба де са и що са тези 80 - 89 дка