Last news in Fakti

23 Декември, 2022 17:06 2 597 6

Повишава се делът на чуждестранните купувачи на имоти

  • португалия-
  • жилища-
  • чуждестранни инвеститори

Най-много предпочитат Алгавре

Повишава се делът на чуждестранните купувачи на имоти - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Според Engel & Völkers през първата половина на 2022 г. купувачите, които са данъчни жители на други държави, са сключили 5,9% от всички сделки с недвижими имоти в Португалия.

В доклада на компанията се посочва още, че половината от всички чуждестранни купувачи на недвижими имоти в Португалия са граждани на ЕС, а броят на сделките с такива клиенти се е увеличил със 72,3%.

Средната цена на сделка с чуждестранен инвеститор е 2105 EUR/кв.м. Алгарве е признат за най-популярния регион сред чужденците.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евала

    6 2 Отговор
    От кога чакам данни за Португалия... Утре ще чакам и цените на химическите тоалетни в района на Мачу Пикчу.

    Коментиран от #2

  • 2 До евала

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Евала":

    Абе Саше като не си ходил в Лисабон недей коментира тАпир,това е най готината страна със супер климат,но пък същеврменно е най-евтино от всички европейски държави разположение на Средиземноморието,ако имам доходите на западноевропеец моментално бих си купил и аз там имот

    Коментиран от #3

  • 3 Поли

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "До евала":

    Те цените са като в София
  • 4 Джи ай Джо

    2 1 Отговор
    А при нас в Шумен има имоти които ги мъчат от 12г. и всъщност винаги съм се чудил дали са за продажба или 12г. по някакъв шизофреничен начин опипват почвата на шаранизираните. Най е интересно с по младите наследници ,наследяват и след една седмица имота продаден с уловката без посредници и без да влиза в статистиката за супер дупер цени.
  • 5 Ричард Естес

    1 1 Отговор
    А нещо за пазара в Барселона и Банкя ? Бойко ли да питаме ?
  • 6 Брунхилда

    1 0 Отговор
    В Португалия бих купил имот защото храната е добра и все още не е толкова изкуствена както в България. Идеално е за пенсионери.