Last news in Fakti

8 Ноември, 2022 11:11 1 872 2

Държава спечели близо 400 млн. EUR от имоти

  • португалия-
  • златна виза-
  • инвестиции

Близо 35% ръст в приходите от програмата „Златна виза“ в Португалия

Държава спечели близо 400 млн. EUR от имоти - 1
Снимка: Shutterstock

От януари до септември по програмата „златна виза“ в Португалия са постъпили 397.7 млн. EUR, което е ръст от 34% спрямо същия период на предходната година. За съответния период са издадени общо 806 златни визи.

От 2012 г., когато португалските власти за първи път стартираха тази програма, тя е донесла на страната почти 6,5 млрд. EUR и са издадени общо 11 060 разрешения за пребиваване за инвестиции.

През септември на текущата година бяха издадени 19 златни визи на китайци, 10 на бразилци, 10 на американци, пет на пакистанци и четири на мароканци.

Според имиграционните консултанти руснаците в момента могат да кандидатстват за португалски „златни визи“, въпреки официалното съобщение за спиране. Руските купувачи са основен дял от чуждестранните инвеститори на португалския имотен пазар.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брокер

    1 2 Отговор
    Мили деца,кога най после ще разберете,че няма безплатен обяд
  • 2 Брабус

    1 1 Отговор
    В момента е "най-изгодно" да се инвестира в имот! Хаха