Last news in Fakti

3 Септември, 2003 00:00 408 0

Министър Велчев отказва по-ниски данъци за нова дограма

  • хората
, Финансовото министерство е отхвърлило идеята на експертите от енергийното ведомство да се намаляват данъците за поставянето на нова дограма и при ремонт на жилището. Това издадоха хората на енергийния министър Милко Ковачев.

Промените в данъчните закони трябваше да се направят във връзка с новия закон за енергийна ефективност. Той предвижда данъчни облекчения за хората, които инвестират в изолацията на жилищата си. Все още разговорите с експертите на Милен Велчев не са приключили, ще се борим докрай за тези отстъпки, казаха от енергетиката. Според специалистите, дори да не се приеме предложението за намаляване на налозите, хората пак ще имат стимул да влагат средства в ремонти. Защото по този начин ще плащат по-малки сметки за ток и парно.

До края на септември ще е готова и новата наредба за топлоснабдяването, съобщиха от Министерството на енергетиката. Дотогава всички потребители, които имат конкретни предложения как да се подобрят услугите на "Топлофикация" и фирмите за топлинно счетоводство, могат да ги изпращат до министерството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА