Last news in Fakti

6 Март, 2023 07:21 3 146 3

Сгради продължават да се срутват месец след земетресението в Турция (ВИДЕО)

  • турция-
  • жилища-
  • земетресение-
  • сгради-
  • срутване

В Шанлъурфа трябва да бъдат съборени колкото се може по-бързо 2500 силно повредени сгради

Сгради продължават да се срутват месец след земетресението в Турция (ВИДЕО) - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Срути се 6-етажната сграда в центъра на град Шанлъурфа, засегната от земетресенията в Кахраманмараш. „Твърди се, че в сградата има човек. Друг е откаран в болница с наранявания, няма опасност за живота му“, каза губернаторът на Шанлъурфа Салих Айхан

Губернаторът на Шанлиурфа в изявление в своя акаунт в социалните медии написа: „Тежко повредена сграда на улица „Ататюрк“ в нашия квартал Халилие се срути. За всеки случай нашите усилия за търсене и спасяване под развалините започнаха бързо и всичките ни екипи са на местопроизшествието“.

"Категорично ви призоваваме да не влизате и не минавате пред силно повредени сгради. Имаме близо 2500 тежко повредени сгради, съдебните процеси по тях продължават. Трябва да ги премахнем възможно най-скоро. Гражданите трябва да поемат отговорност. Трябва също да обърнете внимание на този въпрос. Ние сме в челните редици на провинциите с най-висок сграден фонд в Турция. Имаме над 1700 сгради с леки щети. Тук има над 4000 сгради с леки и тежки щети. Трябва да внимаваме.“

Салих Фиданоглу, който има апартамент в рухналата сграда, казва: „От 5 години живея в апартамент на последния етаж. От време на време изнасяхме вещите си. Тръгнах си 15 минути преди сградата да рухне".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор
    ПОКЛОН
  • 2 Ами, ами

    4 0 Отговор
    Нормално , пластовете се нагаждат, може. Да продължи с години, най голямото земетресение на сушата
  • 3 архитект

    0 0 Отговор
    Комшиите ще трябва да се местят към Анадола. Факт.