Last news in Fakti

29 Септември, 2003 00:00 598 0

Да спре безразборното строителство на бензиностанции обеща Надежда Михайлова

  • михайлова-
  • надежда-
  • условия-
  • планира-
  • обещава-
  • всички-
  • общината-
  • смята-
  • програма-
  • според-
  • които-
  • програмата-
  • надежда михайлова
Безкомпромисно въвеждане на ред и прозрачност в управлението на Столичната община обеща лидерката на СДС и кандидат за кмет на София Надежда Михайлова, която представи в петък предизборната си програма. Тя се оказа единственият претендент от стартиралите едновременно кандидати за домакин на "Московска" 33, която откри кампанията си с написан черно на бяло програмен документ., Предизборната програма на Михайлова описва според наблюдатели с доста рискована конкретност целите, които си поставя, и действията, с които смята да ги осъществи.

"София е нашият дом" е мотото на програмата с три основни теми: "Чисти улици", "Чисти квартали", "Чиста община". Впечатляващ акцент в чистотата на общината, разбирана според програмата като прочистена от корупция, е намерението да бъдат продадени акциите на СО в Общинската банка, а обслужването на финансите да се поеме от финансови институции, "които предложат най-добри условия чрез честен и открит търг".

"Ще въведа ясни критерии и прозрачност при приватизацията на общинските предприятия и ще направя преглед на концесионерите по чистотата и софийската вода в съответствие с интересите на столичани", уверява Михайлова. Тя се заканва и приоритетно да прекрати строителството на бензиностанции и паркинги върху зелените площи и общината да изработи програма за изграждане на покрити паркинги. За облекчаване живота на софиянци Надежда Михайлова планира мащабна реорганизация на общинския транспорт, като се почне от изграждане на вътрешни тролейбусни линии в големите комплекси и се стигне до "засилване на конкуренцията и контрола върху маршрутките" и премахване на "паяците" като остаряла мярка за санкциониране.

Сега общината не е добър партньор на бизнеса, заявява Михайлова и обещава честна конкуренция в бъдеще при равни условия за всички. Тя планира и да открие информационен общински център, в който предприемачите да получават консултации за всички условия, свързани с техния бизнес. Според Михайлова сегашните общински разпоредби са твърде многобройни и неясни, а отгоре на всичко липсвал и публичен достъп до тях. Ето защо ще бъде създаден достъпен за всеки гражданин единен административен кодекс, обещава Надежда Михайлова, в който ще се отразяват всички промени в наредбите и правилата.

picture:3,20030929_101.jpg, Голяма част от бензиностанциите се строят вътре в зелените площиНадежда Михайлова планира и да назначи заместник-кмет по сигурността, който да координира действията на Столичната община и районните кметства с полицейските власти. Засилване на контрола за спазване на забраните да се продава алкохол на малолетните, включително и чрез отнемане на лиценза за търговия, следене на дискотеките за спазване на наредбите са част от мерките на Михайлова за осигуряване на обществения ред и грижата за децата.

Надежда Михайлова, изглежда, не смята за утопично обещанието си да работи за "изчезване на понятието краен квартал". Тя смята да създаде и фонд за саниране на панелните сгради при благоприятни условия. Обещава да предложи и преференциална схема за осигуряване на терени за строителство на жилища за младите семейства.

Кандидатирам се, за да бъда вашият кмет, обърна се Михайлова към столичани. Тя уверява, че програмата й е резултат от срещите със столичани и че заедно със своя екип е видяла проблемите през очите на своите съграждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА