Last news in Fakti

30 Септември, 2003 00:00 795 0

Австрийска фирма, предлагаща всичко за дома ще отвори магазин в столицата

  • лудвиг-
  • търговска-
  • предлага-
  • пазар-
  • навлиза-
  • магазини-
  • австрийската-
  • като търговска
Австрийската верига магазини "Лудвиг" от типа "всичко за дома" навлиза в България, научи "Дневник". Търговската компания ще изгради собствена сграда в района на "Бизнес парк София", каза за "Дневник" Таня Косева, изпълнителен директор на компанията за недвижими имоти "Колиърс", която държи правата за отдаване площите на парка. Обектът, в който ще се помещава "Лудвиг", ще се намира между последната спирка на метрото, която ще е готова през 2006 г., и магазина "Технополис". В момента тече конкурс за избиране на строител, като е предвидено конструкцията да бъде сглобяема, а не масивна.

Постройката ще е на две нива, като застроената площ на всяко от тях ще е близо 4500 кв. метра. В нея ще има складове, шоу рум и офиси. Предвижда се строителството да започне през февруари следващата година и да приключи през август. Все още не е ясен точният размер на инвестициите, които компанията ще направи на българския пазар.

Зоната, в която ще се намира магазинът, е започнала да се оформя като търговска, обясни Косева. Това е била и идеята на парка - едната му част да се оформи като търговска, а другата - като офис център. В оформящата се като търговска част вече са разположени магазините на "Технополис" и строящата се сграда на BMW.

Австрийската компания "Лудвиг" навлиза на пазар, който у нас е разработен сравнително добре. Магазините за дома, които се стремят да предлагат всичко необходимо за обзавеждането му, съществуват от няколко години. Засега обаче "Метро" ще е единствената реална конкуренция на "Лудвиг", защото в останалите магазини не се предлага пълният набор за обзавеждане на жилища. "Лудвиг" предлага на клиентите всички видове мебели, посуда и др.Австрийската верига "Лудвиг" навлиза на пазар, който не е разработен изцяло. Причина за това е, че у нас все още няма масово присъствие на повечето световни производители. Повечето магазини за дома у нас предлагат единствено мебели, а различните артикули за обзавеждане са разпръснати в други търговски обекти. Новият магазин ще предлага всичките небоходимости за обзавеждането на едно място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА