Last news in Fakti

6 Април, 2023 13:21 3 182 3

Властите отхвърлиха проект за преобразуване на офиси в жилища

  • хелзинки-
  • офиси-
  • жилища

Генералният план на Хелзинки не позволява подобна промяна

Властите отхвърлиха проект за преобразуване на офиси в жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Властите в Хелзинки отхвърлиха предложенията за преустройство на търговски помещения в жилищни в центъра на града. Ричард Манинен, ръководител на отдела за земеползване на финландската столица, заяви, че служителите се противопоставят на идеята заради генералния план на града. Последният не забранява изрично подобни преустройства, но предписва размерът на търговските площи да не намалява в центъра на Хелзинки.

По този начин преобразуването на офис в апартамент би изисквало градът да създаде еквивалентно количество търговско пространство другаде в центъра на града.

„Искаме да запазим центъра на града. Ако на един собственик се даде възможност да преустрои търговско пространство в жилищно, следващият собственик скоро ще го поиска“, обясни той пред вестник Helsingin Sanomat.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 случаен

    2 0 Отговор
    путин разрешава
  • 2 Софянец

    4 0 Отговор
    Де да беше и у нас така
  • 3 Гост

    5 1 Отговор
    Ако изведнъж на пазара се появят множество жилища, от промяна на статута, кой ще купува новото строителство? Някой е настръхнал, звъннал е един-два телефона, па се е разминала работата.