Last news in Fakti

14 Октомври, 2003 00:00 481 0

Лучано ще дава парното и уличното осветление на концесия

  • лучано-
  • каролев-
  • софиянски-
  • общински-
  • общината-
  • фирми
Уличното осветление, парното, пътните ремонти, преработването на отпадъците, транспортът и дори метрото да бъдат дадени на концесии от Столичната община - това предвижда икономическата платформа на кандидата на НДСВ за кмет на София Васил Иванов-Лучано. Икономистът Владимир Каролев, който е четвърти в царската листа за съветници, допълни, че идеята е общината да се опита да предоговори условията с трите фирми, обслужващи събирането на отпадъците, със "Софийска вода" и маршрутните линии. Ако не успее, щяла да ги подложи на публичен натиск чрез медиите.

Досега всички пътни ремонти се правели по чл. 16 от Закона за обществените поръчки, който е за аварийни ситуации и позволява да се влиза в пряко договаряне с предварително избрани фирми, а не с публичен конкурс, аргументира се Каролев. Ще увеличим приходите в общината, без да увеличаваме данъците, гласят още икономическите планове на Лучано. В предизборната му програма е предвидено да се прекрати "порочната практика на замени на общински имоти", а те да се продават чрез търгове и конкурси. Предлага се всички дейности на общината и общинските фирми да подлежат на международен одит. Председателят на щаба на Лучано, областният управител на София-област Олимпи Кътев, обяви, че от януари следващата година ще се намери нова формула за изчисляване на такса смет. "Със сигурност не трябва да е според данъчната оценка на имота. Има други варианти - например според площта на жилището и броя на живеещите в него", допълни го Каролев. Подобна идея лансираха действащият кмет и кандидат за трети мандат Стефан Софиянски, както и кандидатите на БСП за общински съветници. Претендентът на СДС Надежда Михайлова също поиска "по-справедливо отчитане на таксата".

Не вярвайте на Софиянски, на СДС, БСП, "Гергьовден", земеделците, демократите, те от осем години са в Столичния общински съвет, призоваха от щаба на Лучано. Каролев обвини общинската администрация в корупция. Лучано покани Софиянски, Михайлова, Александров и Дилов-син на дискусия за бъдещето на столицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА