Last news in Fakti

16 Октомври, 2003 00:00 599 0

Общинска фирма разпродава имоти

  • имоти-
  • общински-
  • според-
  • галатея
Общинската фирма Галатея 2002 обяви пореден конкурс за продажба на свой имот - почивната база в с. Георги Дамяново. Срещу 150 хил. лв. се предлагат двуетажна жилищна сграда от 200 кв. м, кухненски блок от 386 квадрата, 16 бунгала по 80 или по 63 кв. м и дворно място от 15 декара. През пролетта дружеството продаде почивни бази в Обзор, Поморие и Тетевен. Пред в. ПАРИ изпълнителният директор на фирмата Антони Лолов коментира, че оценката на имота в Георги Дамяново отговаря на предложената цена, а причината той да се продава е в неговата нерентабилност.

Галатея 2002 се роди с идеята да обедини и управлява всички ученически лагери, школи и почивни станции на общината. Според зам.-кмета Венцислав Николов тя е ремонтирала повечето от базите. Тепърва ще се оценява как работи фирмата и дали ще печели, но в бъдеще вероятно и тя ще бъде продадена. Според Николов когато настъпи моментът да се приватизира Галатея, тя ще бъде апетитна хапка за всеки инвеститор.

Случаят с честите продажби на общински имоти потвърждава опасенията на някои съветници, че чрез дружествата, собственост на СО, в момента се харизва имущество на близки и познати фирми и всичко се прави умишлено. По подобен начин според някои общинари от БСП действа и фирма Софийски имоти, а даваните разрешения от Столичния съвет означават, че нямаме вяра на СОАП, която трябва да продава общинското имущество, коментират те. Схемата била хубави имоти да се апортират в общинските фирми на ниски цени, а после да се оценяват и продават на безценица. Така умишлено се избягва каналният ред за продажба на общински имоти. Трябва да се направи преглед на имотите на фирмите, на каква стойност са и за колко се продават, настояват общински съветници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА