Last news in Fakti

21 Октомври, 2003 00:00 592 0

Дилов обеща облекчения в данъците и такса смет при наемане на инвалиди

  • увреждания
Облекчения при плащането на данъци и такса смет за работодателите, които наемат хора с увреждания, обеща кандидатът за кметския стол в София Любен Дилов. Шестимата кандидати, които според социологическите проучвания са с най-големи шансове, се срещнаха вчера с инвалиди по инициатива на неправителствената организация "Център за независим живот". Най-големият ни проблем е липсата на работа, оплакаха се хората с увреждания.Относно интегрирането на малчуганите със здравословни проблеми отново Дилов предложи да се използват средствата от рекламните билбордове по училищата, за да се финансира построяването на достъпна среда за тези малчугани.

Д-р Атанас Кундурджиев, който представяше на срещата Надежда Михайлова, и д-р Иванка Сербезова, която дойде вместо Васил Иванов-Лучано, обещаха да се работи за ранна интеграция на децата с увреждания - даже още от детските градини. Кандидатът на БСП Стоян Александров бе най-сдържан в обещанията си и непрекъснато напомняше за необходимостта от много средства за интеграция на инвалидите.

Представителят на Стефан Софиянски пък се ангажира да се престуктурира дейността на неефективната общинска фирма "Лозана" и тя да се ангажира с търсенето на работа за хора с увреждания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА