Last news in Fakti

4 Октомври, 2013 16:37 1 861 0

Лондон: Спад на наемите при луксозните имоти

  • луксозни имоти-
  • наем-
  • лондон

С 2.7% са се понижили наемните нива на имотите в луксозните райони на Лондон през изминалите 12 месеца, независимо че търсенето остава високо и за разглеждания период се отчита ръст в огледите от 11.9%.

Ако допреди година наемът на жилище за седмица е бил 1500 паунда, то към днешна дата договори се сключват при нива от 1450 паунда. Жилищата със седмичен наем между 500 паунда и 1500 паунда, са поевтинели с 2.6%.

Сегментирането на отдаването под наем на луксозни жилища в британската столица продължава. Така например, от началото на годината досега в Мейфеър наемните нива са се понижили с 4.2%, а в Нотинг Хил с 2.1%. За разглеждания период обаче, се наблюдава ръст от 1.7% и 1.6% в Мелбърн и Кенсингтън.

„Наемите в луксозния сегмент ще започнат да растат през 2014 г. Осезаемо повишаване е възможно едва тогава, когато се подобри картината на пазара на труда в Централен Лондон”, прогнозират анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА