Last news in Fakti

29 Октомври, 2003 00:00 579 0

Новини

  • заяви-
  • материали-
  • поръчки-
  • софиянски-
  • батак-
  • технически-
  • каскада-
  • камен-
  • колев-
  • ковачев-
  • които-
  • трябва-
  • милко-
  • камен колев-
  • милко ковачев-
  • заяви камен колев-
  • обществените поръчки заяви
Предстои хармонизиране в стандартите за строителни материали
Обобщения за пазарната ситуация що се касае до опасните строителни материали не могат да бъдат правени, заяви Виолета Ангелиева, директор на Дирекция "Технически правила и норми" в МРРБ. ДНСК и Дирекция "Технически правила и норми" към МРРБ извършват контрол на строителните материали, поясни тя. По законодателството в България има надзорници, които следят за изпълнението на строително-монтажните работи, уточни още Ангелиева. Всеки потребител трябва да поиска декларация за съответствие към нормите, каза тя и съобщи, че е предвидено още едно изменение в нормативната уредба, като над 2 хиляди стандарта следва да се хармонизират и да се въведат. На 31 декември изтича преходният период за маркировка на материалите и след това продуктите ще се маркират, което ще предизвика равнопоставеност между български и вносни материали.

Милко Ковачев и швейцарският посланик откриха обновената ВЕЦ "Алеко"
Министърът на енергетиката Милко Ковачев и посланикът на Швейцария у нас Пиер Лучири откриха обновената Водноелектрическа централа "Алеко", с което завърши пълната рехабилитация на хидроенергийната каскада "Батак". Проектът е осъществен с финансовата помощ на швейцарското правителство и със средства на Националната електрическа компания.
Пълната рехабилитация на централите от каскада "Батак" се извърши за последните 7 години. Днес бе открит последният етап от модернизацията на съоръженията. В цялостния проект са вложени 22 милиона швейцарски франка и 9 млн. лева собствени средства. Така ефективността на турбините се увеличава с 10 %.
Централите от каскада "Батак" вече са на непрекъснато разположение на Централното диспечерско управление, с което се увеличава ролята на водните централи за покриването на товарите във върховите моменти.
Днес Милко Ковачев заяви, че България вече се възприема като лидер в реформите в енергийния сектор в региона и като страна, която реализира най-мащабните инвестиции в енергийния отрасъл.
Каскада "Батак" произвежда годишно 354 млн. киловатчаса електроенергия.

София е подготвена технически по-добре от миналата година за посрещане на зимата, заяви Стефан Софиянски
"Имаме 970 машини, които в момента са готови за посрещане на зимата; 71 000 тона смески и 10 000 тона за резерв", заяви настоящият кмет и кандидат за трети мандат Стефан Софиянски. Концесионерните фирми, които ще обсъждат столицата и района са три, като има още 7 в резерв, допълни още Софиянски. "Ако нямаме проблеми с организацията, ние сме технически по-добре, отколкото миналата година. По отношение на резерва на материали - смеските, при една добра зима, ще имаме отсега за цялата зима. Така че аз в момента гледам малко по-спокойно на тази зима", уточни Софиянски.

Трябва да се промени закона за обществените поръчки, заяви Камен Колев
Трябва да се промени закона за обществените поръчки, заяви директорът на Индустриално развитие в Българската стопанска комара Камен Колев. По повод участието на фирма, в която участва служител на държавната "Информационно обслужване" в конкурс за сателитна система на митниците той заяви, че зад този казус, има взаимен интерес и съответно възникващ конфликт на интереси. Сега действащият закон за обществени поръчки допуска такова участие на свързани с възложителя лица. Имахме предложение между първо и второ четене на новия закон за обществени поръчки да се запише текст забраняващ това, но то не се прие, заяви Камен Колев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА