Last news in Fakti

3 Ноември, 2003 00:00 519 0

Пазарът на ипотечни кредити е една от основните теми в Икономическия форум за югоизочна Европа

  • недвижими-
  • имоти-
  • пазар-
  • пазара-
  • ресурси-
  • банките-
  • югоизточна-
  • недвижими имоти
Петото юбилейно издание на Икономическия форум за Югоизточна Европа ще се проведе между 3 и 5 ноември. Специално внимание ще отдели на пазара на недвижими имоти в страната и отпускането на ипотечни кредити. Този вид кредити обвързват интересите, както на банките, така и на инвестиционните посредници по отношение на ипотеките и развитието на пазара на недвижими имоти, каза Страхил Иванов, управител на "Явлена".

В рамките на пленарната сесия ще бъде представен доклад, който ще проследи развитието на пазара на недвижими имоти от 1993 г. до момента. Анализът е свързан с ипотечния пазар и търговията с недвижими имоти. Отговор ще намерят въпросите: какво се е случило през този период, какви са ценовите равнища, какви са очакванията и прогнозите, които са съставени на базата на тренда на този пазар. Ще бъдат представени интересни показатели, свързани с динамиката и мобилността на хората, по отношение на този вид търговия.

Пазарът на недвижими имоти не само в България, но и в региона е едно от основните места, където влизат чуждите инвестиции е мнението на Камен Колчев, председател на Съвета на директорите на "Елана" холдинг. Според него, основният проблем при една инвестиция в недвижими имоти е финансирането й, тъй като това е пазар, изискващ огромно количество ресурси.

Проблемът и прагът, до който достига бизнесът, са възможностите на банките да отделят дългосрочни ресурси. Проблемът е, че тези ресурси не са безкрайни, особено в банковата система в региона. Лошото капитализиране на система, проблематизира финансирането на ипотечния бизнес пред международните пазари, смята Колчев.
На форумът ще бъдат представени възможностите за финансиране на ипотечната дейност на банките и другите ипотечни агенти на регионално ниво.

Тазгодишната среща, която ще премине под надслов "Интегриране на икономическото пространство в Югоизточна Европа", ще обсъди въпроси свързани с либерализацията, инвестициите и конкурентоспособността на енергийния пазар и хода на приватизация в сектора. Участниците ще инвестиционните бариери на пазара на природен газ в Югоизточна Европа.

Милена Богданова
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА