Last news in Fakti

31 Юли, 2023 09:33 7 443 8

Община и бизнесмен разменят апетитни имоти

  • пловдив-
  • гребна база-
  • имоти-
  • община

Намират се около Гребната база в Пловдив

Общинският съвет в Пловдив ще гледа нова регулация на имотите западно от Гребната база, където са къщите на бизнесмена Максим Митков. Преди няколко месеца ОбС прие нова регулация на уличната мрежа в зоната, като неизградената улица ще бъде изместена, за да може Митков да окрупни имотите, които притежава.

Той ще получи парцел от 2,2 дка, а срещу него Община Пловдив ще получи имот от 3,2 дка, уточнява Trafficnews. Въпреки че оценките на двата имота са по 1 млн. лева, градските власти ще получат близо 1000 кв.м повече земя, която ще бъде обособена в зелена зона.

На последната сесия стана ясно, че е направена фитосанитарна оценка на цялата дървесна растителност в зоната като е станало ясно , че при старата улична регулация, ще бъдат изсечени 17 ценни дървесни видове , между които и вековни дървета. При новата регулация , пътят ще засегне единствено саморасляци и дървета в лошо състояние.

От предложението се вижда, че имотът, който ще получи Митков ще бъде със занижени строителни показатели – кинт 0,4, височина до 9 метра и 30% застрояване и при 70% озеленяване. Адвокатът на Митков тогава заяви, че в имота ще бъде построена една къща, която е за семейството му.

Митков ще изгради и изцяло за своя сметка новата улица, както и ще облагороди и залеси зоната. Бизнесменът и семейството му притежават две фамилни къщи в района на Гребна база. Преди няколко години предприемачът закупи и съседния терен от 17 декара , който бе в активите на "Пълдин тур инвест" , за да избегне евентуално застрояване. По същата причина той е купил и терена, върху който бе разположен бившият хотел "Джия бийч", където също имаше инвестиционни намерения за строеж.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Почтаха да разпродават всичко

    9 1 Отговор
    Преди изборите предатели само затвор за такива анонимници
  • 2 Развеселен

    15 1 Отговор
    Този, горкият явно не е получавал достатъчно внимание от околните, когато е бил в крехка възраст!
    Точно тогава тези хора изперкват и се самовлюбват до лудост!
    Дори не може да разбере каква гротеска е с тези демонстрации към собственото специално величие!
    Ако беше направил една стипендия за талантливи ученици от бедни семейства, щеше да получи признанието на нацията!
    С тези имитации на средновековни графства, ще получи само подигравки!
    И съжаление!
  • 3 Таркан

    8 2 Отговор
    Няма такива хора другаде като в Пловдив, като цяло може и да има леки изключения.
  • 4 Дии

    4 7 Отговор
    Човека е от ромски произход, обаче явно е умен, образован и предприемчив. Трябва да бъде похвален и даден за пример на ромската общност. Интересното е че не се навира при своите събратя а гледа да се махне и разграничи от тях. Явно е умен и след като има пари не иска да споделя ромски ценности.
  • 5 Никси

    8 1 Отговор
    като гледам тия палати наречено къщи , сигурно човека е работил над 10 години в Кувейт или е бил Футболист в шампионска лига , а дргия варянт да е пенсйониран Летец от гражданската Авяция в чужбина , иначе от де толкоз пари , от наркотици ? глупости , от сутеньорство ? пак глупости , от обиране на Банки като КТБ , оооо това не може да бъде щото е поредната глупост , даже и от возене на Сирйици не е , това па е тотална глупост как, човека си ги е изкарал с много труд и под на челото в Кувейт или на Терена , а може и по на високо в жестока турболентност на 11 000 метра пълен на борда с Пътници , Кетъринг и Товар , бре ти да видиш , такива хора са за орден Стара Планина , как ще е иначе , няма как просто !!! 😊☺️🤥🙂😉🙃🤤.
  • 6 Гост

    2 2 Отговор
    Гергов държи половината Пловдив
  • 7 хммм

    3 1 Отговор
    Община разменяп с бизнесмен...... Той и Бенито Мусолини е бил за корпорациите да властват в държавата. Коя е тази община , по точно кой е този кмет??
  • 8 Зико Мутров

    3 1 Отговор
    Ще направим просто заменка.... моите мутрички нямат достатъчно имоти.. нали се сещате в полза на кого ще е заменката?!