Last news in Fakti

8 Март, 2004 00:00 468 0

Съдът пита Хаджибоневи защо искат Симеон да върне "Врана"

  • хаджибоневи
Столичният градски съд отново не е дал ход на делото срещу реституцията на "Врана". Този път магистратите отпуснали 7 дни срок на Тодорка и Цветан Хаджибоневи и на Яне Янев, Гюнер Тахир и Кръстьо Петков да докажат правния си интерес от отмяната на връщането на имота. Със заповед от 23 януари 2001 г. кметът Софиянски го отписа като общинска собственост и го предаде на премиера. Янев, Тахир, Петков и Железчев са подписали жалбата като политически лидери.

Наследниците на първия собственик на "Врана" Бончо Хаджибонев поискаха съдът да обяви за нищожна заповедта на Софиянски. Те твърдят, че реституцията е незаконна и имотът не е принадлежал лично на Симеоновите дядо и баща Фердинанд и Борис. За нищожността няма срок. Но за да се образува дело по случая, трябва да се докаже интерес, обясниха юристи. Съдиите вероятно ще приемат, че като наследници на някогашния собственик Хаджибоневи са заинтересовани да бъде отменено връщането. Политиците обаче надали ще бъдат допуснати като страна по делото.

Жалбата е в съда от януари, дълго се чакаше общината да прати документите. Ако приемат, че Хаджибоневи са заинтересована страна, съдиите вече трябва да насрочат процес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА