10 Март, 2004 00:00 478 0

Никой не иска 4 имота в центъра на Ловеч

  • ловеч
След два проведени търга от началото на тази година досега Агенцията за държавни вземания /АДВ/ не можа да намери купувач за четири имота на "Ноя" АД - Ловеч, съобщиха от агенцията. На търговете през февруари и в началото на март не е имало никакъв интерес, потвърдиха от АДВ-Русе, която продава обектите. На два пъти обявената начална тръжна цена бе намалявана и от 70 560 лева падна на 52 640 лева. При тази цена четирите имота, които са в идеалния център на Ловеч, ще бъдат предложени на поредния търг на 15 март.

Приватизираното през 1998 година общинско дружество, което произвежда капачки за буркани и отоплителни печки на твърдо гориво, дължи на общината, НОИ и за данъци над един милион лева, според информация от финансовия му одит, разгледана и на сесия на Общинския съвет. В деня на търга на АДВ Ловешкият окръжен съд ще гледа делото, което община Ловеч заведе срещу купувача на "Ноя" - работническо-мениджърското дружество, с искане то да бъде обявено в несъстоятелност. На него ще бъде представена съдебно-счетоводна експертиза за състоянието на фирмата, казаха от съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА