Last news in Fakti

18 Март, 2004 00:00 505 0

Забавя се изграждането на магистралата за кулата

  • атина-
  • солун-
  • трябва-
  • хаджиниколов
През лятото се очаква значителен поток към Гърция с коли, а ние закъсняваме с изграждането на магистралата за Кулата, заяви зам.-министърът на икономиката Димитър Хаджиниколов вчера. Според него ГКПП Калотина е вратата на България, през която трябва да мине туристът, за да отиде в Солун и Атина за Олимпийските игри.

Същевременно не трябва да подценяваме факта, че магистралата Белград-Скопие-Солун-Атина вече е готова и е в процес на усвояване и може би много от туристите ще предпочетат именно този път, независимо че е по-обиколен, но е по-качествен като настилка и маркировка, обясни Хаджиниколов. По думите му, ако страната ни иска да привлече туристи по време на Олимпиадата, трябва да разреши въпроса и с преминаването на автобуси през границата ни с Румъния и Турция, както и с междинните полети от Варна, Бургас, Истанбул, Солун и Атина.

Хаджиниколов каза още, че Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА) е предложила пакет от мерки, които трябва да се приложат заради Олимпийски игри. В момента гръцките им партньори имали разчети само за броя на спортистите и журналистите, но не и за туристите, които ще бъдат през лятото в Атина и Солун.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА