Last news in Fakti

28 Ноември, 2013 14:59 2 593 1

Продадоха част от Айфеловата кула

  • айфелова кула-
  • стълбище-
  • продажба-
  • търг

Част от историята на Париж беше продаде на търг. Става дума за едно от първите стълбища на Айфеловата кула. Първоначално специалисти смятаха, че късчето от историческото съоръжение ще бъде продадено за около 30 000 EUR, но цената му достигна 170 000 EUR. Стълбите, които са с височина 3.5 метра и тежат 750 кг, вече са собственост на португалски колекционер. Той обещава, че няма да изнесе ценността извън пределите на Европа, но според запознати покупката е направена именно с цел продажбата й за още по-висока сума.

Стълбите са били ползвани през зимните месеци, когато асансьорите не са пускани. През 1983 г. те са били демонтирани във връзка с новите правила за безопасност. Разрязани са на 24 части. Едната част се съхранява и днес на територията на Айфеловата кула, три се намират в различни исторически музей на Париж, а останалите 20 са продадени на търг.

Наскоро специалисти оцениха колко струват недвижимите имоти в Париж, които имат историческа стойност. Беше посочена сумата 435 млрд. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Е то преди време един френски мошеник май за малко не успя да продаде цялата Айфелова кула та едно стълбище ли?