29 Март, 2004 00:00 683 0

Накратко

  • бъдат-
  • година-
  • годишен-
  • отчет-
  • люлин-
  • срокът-
  • изтича-
  • предаде-
  • трябва-
  • оборот-
  • фирма-
  • атомни-
  • администрация-
  • предприятията-
  • данъци-
  • дружество-
  • левски-
  • водопровод-
  • стопанисване-
  • спартак-
  • застраховка-
  • няколко-
  • могат-
  • които-
  • данък-
  • годишен оборот-
  • март изтич
14 плажа по северното Черноморие ще бъдат отдадени за стопанисване от една година
14 плажа по северното Черноморие ще бъдат отдадени за стопанисване от една година. Процедурата по обявяването на търговете ще стартира в началото на месец април. В едномесечен срок от обявяването, според закона, ще се отворят и офертите. В конкурса няма да се допуснат за участие фирми, чиито концесионни договори за ползване на плажовете са прекратени. За първи път тази година в комисията по офертите ще участва и представител на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Вече са получени указанията от МРРБ относно възлагането за стопанисване на плажовете.

Подменят водопровод в жк. "Люлин" за подобряване на водоснабдяването на 4157 домакинства

На 31 март 2004 г. от 09.00 до 18.00 ч. ще бъде спряно водоподаването в жк. "Люлин" 9 и жк."Люлин" 8 в карето - ул. "Ген. Асен Николов", ул. "Крим", ул. "Филиповско шосе", ул. "Търново". Това се налага поради подмяна на водопровод в жк. "Люлин" 8 микрорайон на ул. "Търново" бл. 983 стомана с диаметър 150 мм с водопровод с диаметър 160 полиетилен.
Водопроводът който е аварирал преминава въздушно пеобразно през колектор на "Топлофикация". Дължината на участъка който ще се подмени и измести извън колектора е 9 м. Ще бъде подобрено водоснабдяването на 4157 домакинства.
При необходимост от продължаване на работата над 12 часа ще бъдат осигурени водоноски на адрес ул. "Поручик К. Милев" до бл. 915-915Б.
"Софийска вода АД" се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства.
"Левски Спартак" пуска застраховка срещу тероризъм

Рискът "Тероризъм" ще се предлага като част от застраховка "Имущество". Новият продукт е съобразен с водещите европейски практики и с изискванията за максимална сигурност, твърдят от компанията. Освен това той е одобрен и от водещи международни презастрахователи, с които "Левски Спартак" си сътрудничи.
Новата застраховка ще покрива щети в резултат на незаконни действия и насилие срещу обществено значими обекти и лица, с цел привличане на обществено внимание и предизвикване на страх.
За нуждите на специфичната оценка и прецизиране на риска застрахователната компания ползва услугите и на чуждестранни експерти от областта на системите за сигурност. Клиентите могат да получат оценка за степента на риск, на която са изложени обектите, както и включващи превантивни консултации и съдействие, мероприятия и процедури за повишаване на сигурността. Препоръките и мненията, изложени в експертното становище, са ценни не само за застрахователното покритие, но и за минимизиране на уязвимостта на клиентите, с което се повишава социалната и икономическа ефективност на застрахователната защита, предаде INSURANCE.BG
От новия продукт на "Левски Спартак" вече са се възползвали няколко туристически агенции, уточниха от застрахователното дружество.
На 31 март изтича срокът за корпоративния данък и за първите вноски на данък сгради и такса смет
На 31 март изтича срокът, в който предприятията трябва да подадат годишните данъчни декларации за дължимите за 2003 г. корпоративни данъци. Срокът за внасяне на корпоративните данъци изтича на същата дата.
В зависимост от своя годишен оборот, заедно с годишните декларации, предприятията трябва да представят пред данъчната администрация отчет за приходите и разходите или годишен финансов отчет с приложенията към него. Предприятията, чийто годишен оборот е под 50 хил. лв. представят само отчет за приходите и разходите. Фирмите с годишен оборот над 50 хил. лв. попълват и подават в данъчната администрация всички съставни части на годишния финансов отчет.
На 31 март изтича и срокът за плащането на първите вноски за данъка върху недвижимите имоти, такса смет, данъка върху превозните средства и пътния данък. На предплатилите целия размер на данъците и таксата в този срок се прави 5% отстъпка.
През тази година плащането на данъци може да стане и без да се посещават данъчните служби. Задълженията могат да се платят по интернет (http://tax.datamax.bg/taxes.cgi), чрез пощенски запис или по банков път.
Българско ядрено дружество изразява несъгласие със затварянето на 3-и и 4-и блок на АЕЦ през 2006 г.
Българското ядрено дружество изразява несъгласие с намерението на правителството предсрочно да затвори 3-и и 4-и блок на АЕЦ "Козлодуй" през 2006 година, тъй като техническите проблеми, свързани с безопасността на тези блокове са решение. Това се казва в обръщение на организацията до европейските ядрени дружества. Българските атомни експерти настояват да бъде приложено решението на 39-то Народно събрание за равноправно третиране на България в съответствие с принципите на петото разширяване на ЕС.
В Пловдив започва поредният конкурс за газификация
След няколко неуспешни опита в Пловдив отново беше обявена процедура за отдаване на лиценз на фирма, разпределяща природен газ, предаде БГФактор. Условията са обяснени в договора, очаква се интерес от страна на сериозни инвеститори. Засега италианската фирма ЕНЕЛ е заявила готовност да участва. На 30 септември 2004 г. ще бъдат отворени документите. Очаква се газификацията на голям район като "Тракия" да подтикне развитието на икономиката, заяви депутатът от НДСВ Тодор Пейчев.
Само един паяк ще вдига неправилно паркирали автомобили от софийските улици до края на седмицата
От днес до края на седмицата из софийските улици ще се движи само един паяк. Причината е, че фирмата "Паркинги и гаражи" ще прави профилактика на паяците, с които разполага. Така фирмата се подготвя за вдигането на старите автомобили от улиците на София, което ще започне от 5 април. Антон Маринов, управител на общинската фирма, изрази надежда, че през следващите няколко дни софиянци ще се убедят от необходимостта от тяхната дейност.
Коалицията ще похарчи 10 милиона долара за градоустройствени проекти в Багдад
Водената от САЩ коалиция ще похарчи 10 милиона долара за програми за "разкрасяването" на иракската столица, предаде АФП.
"Средствата ще бъдат разделени по равно между деветте общини на столицата, но те трябва да бъдат усвоени преди предаването на суверените на 30 юни", заяви говорителят на гражданската администрация Майкъл Хадиман.
Според него единственото условие е средствата да бъдат изразходвани за публични проекти, които могат да бъдат видни от всички.
Япония ще строи два нови атомни реактора
Правителството на японската префектура Фукуи одобри проект за строителството на два нови атомни реактора в електроцентралата в град Цуруга, предаде Газета Ру.
Наблюдатели са обезпокоени от подобно решение, поради факта, че Япония е силно земетръсна зона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА